Toată acea lume e proastă. Tu la fel, dacă te iei după ei.
Vei întâlni altă lume la noul liceu.
" In urma examenului de capacitate toti colegii mei au avut parte de profiluri bune, insa eu am nimerit la "stiintele sociale" - Care sunt criteriile dupa care evaluezi profilurile si specializarile?
De ce consideri profilul uman, specializare "stiinte sociale " ca fiind inferioara profilului real?
Hmm, daca ma gandesc mai bine, cred ca stiu de ce. Stiintele exacte sunt privite ca avand un grad de dificultate mai ridicat decat cele sociale. Este adevarat, pentru ca timpul dedicat studiului stiintelor exacte este mai mare, liceenii de la real fiind mai ocupati decat cei de la uman.
Pe de alta parte, profilul real iti ofera mai multe oportunitati decat cel uman, in sensul in care, absolventii de matematica informatica si stiinte ale naturii pot urma si facultati in cadrul carora nu se studiaza matematica, informatica, fizica sau chimia, spre deosebire de absolventii de profil uman care nu detin cunostinte in disciplinele amintite mai sus, asadar, ei au mai putine oportunitati.
Un alt argument care cantareste cel mai mult in alegerea profilului este cererea de pe piata muncii.
Probabil ai auzit ca, progtamatorii, inginerii, electronistii, economistii si medicii, sunt profesiile cele mai cautate de catre angajatori, iar in aceste domenii, stiintele sociale nu au nicio relevanta.
Post Scriptum
Din experienta mea, elevii care au obtinut cele mai mari note prefera stiintele sociale.
Doamne fereste, vrei sa spui ca e profil rau? Toate profilele sunt bune in felul lor, nu trebuie sa te iei dupa colegi odata ce o sa ai unii noi, bine ca nu ai intrat la mecanica sau protectia mediului etc la care se intra in general cu medie mica, multumeste-te ca poate dai de colegi misto si de profesori minunati
Nu te-a pus nimeni să pui profilul dacă nu-ți place. Crezi că tuturor li se potrivește mate-info sau științe ale naturii? Nu văd de ce ți-ar fi rușine. Eu am a avut aproape 10 în examen (nu că vreau să mă laud) și totuși am ales profilul asta. E mai lejer într-adevăr, dar ai și mai mult timp de învățat pentru bac în special. Dar dacă ție nu-ți place, învață și mută-te pe ce profil dorești.
Mult noroc!
Daca asa o problema mica iti cauzeaza depresie, nu stiu cum vei trece peste alte greutati ale vietii (ex. somaj, decesuri, etc.).
Oricum, daca te afecteaza atat de tare, invata cat de bine poti cand incepe anul scolar, iar apoi te transferi si tu la acea sectie.
Bafta.
Stai linistit. Nu esti mai prost doar pentru ca ai intrat in alta parte fata de ceilalti. Ai facut ce ai putut tu. Nu tine mereu cont de parerea celorlalți, mai ales în asa cazuri. Fiecare cum poate, o sa iti faci acolo alți prieteni cu care te vei intelege si totul o sa fie ok. Succes!
Sa stii ca profilul acesta este unul foarte bun! Chiar daca nu crezi, te vei acomoda repede. Nu conteaza ce zic ceilalti, daca tu te simti bine totul e ok. Insa daca chiar nu vrei acest profil, incearca sa inveti in semestrul 1 si apoi te poti transfera. Succes!
Curiosul999 întreabă: