anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am o stare nasoala de când a început facultatea.Sunt anul 1 și sunt foarte fricos, am stări anxioase.Nu prea am cine știe ce înțelegere cu colegii, pur și simplu îmi vine sa plec.Am o frica legată de lucrările practice (seminarii sau laboratoare) sunt greu de cap și nu prea înțeleg ce mi se spune..am biofizica, biochimie etc la care sunt praf dar trebuie sa le suport in primul an.

3 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Stiu cum e dar gandeste-te ca si ceilalti sunt la fel ca tine. Tu esti doar complexat ca ai impresia ca ceilalti au venit la facultate cu mai multe cunostinte.

| sweetys a răspuns:

Primele laboratoare sunt mai grele, dupa te obisnuiesti. Asculta aici, 4 ani de laboaratoare, 4 ani de doamna ca fac mi departe, este bine, sau daca nu la doamna atunci la colegi. Toti pareau genii, dar erau la fel de praf ca mine, dar cine avea tupeu sa ceara explicatii era cel mai castigat. Pana si azi la laborator a trebuit sa cerem ajutor sa facem un rahat de lucrare fiindca pe noi nu ne ducea mintea. Stai calm ca nu e un capat de tara. Probabil va da lucrarile inainte. Citeste modul de lucru, asta e cel mai important. In rest scopul si interpretarea rezultatelor le lasi pe final. Nimeni nu se naste geniu.

| Thecurious a răspuns:

Nu cred ca raspunsurile te vor ajuta prea mult. Universitatile au sau ar trebui sa aiba psihologi care se ocupa cu astfel de cazuri, apeleaza la serviciile lor. Cu siguranta vei intelege biofizica si biochimia pe parcurs.
Pentru a te incuraja, iti voi da un urmatorul exemplu : un programator respectat a vazut primul sau program in facultate. (Pare de necrezut) El avea doua optiuni : sa iti continue studiile in informatica sau sa devina vanzator. Nu ar trebui sa excluzi nici varianta renuntarii, daca crezi ca altceva ti-ar face mai multa placere,.