| mashka12345 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare dar mai inainte de toata fac o introducere ca sa intelegeti depre se e vorba.
Am venit in Italia ca sa-mi continui studiile, sunt de 5 luni aici cu limba stau deja mai bine insa iata cu scoala nu prea.Sunt inscrisa intr-un liceu foarte complicat si am note proaste caci e totul divers si greu fata de ceea ce am invatat eu prima, in fine imi mai ramine putin timp pina la sfirsitu anului si sunt sigura ca nu o sa trec clasa, acest gind ma urmareste mereu chiar si cind dorm, dar nici eu in ultimul timp nu dau tot ce pot eu mai bine, mam lenosit si nu am chef sa fac invat. Niciodata nu am fost asa, e o perioada cam proasta pentru mine.
Intrebarea: Cum as putea sa scap de gindurile astea, de frica ca o sa ramin clasa si de nedorinta de a invata?

2 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Este o criza de acomodare.Imprieteneste-te cu cineva ambitios si cu rezultate bune.Chiar daca nu treci clasa. nu insemna ca totul este pierdut.Trecerea la un liceu dintr-o alta tara nu este deloc usoara.Vei recupera acest an.Nu abandona totusi cursurile.In anul urmator iti va fi mai usor.Succes.

| corolav a răspuns:

Toată greutatea de care te lovești este aceea de necunoașterea foarte bine a limbii italiene.
Încearcă să faci un efort în această vară și să te pui la punct foarte bine cu limba.
Fă exerciții după niște manuale sau citește mult presa, chiar cu ajutorul dicționarului.
În plus, caută pe cineva cu care să poți vorbi în italiană în toată această vacanță.
Succes, și nu mai fi tristă! Cred că vei reuși.