Teoria geocentrica nu se refera la forma Pamantului ci la faptul ca Pamantul s-ar afla in centrul universului vizibil. Este adevarat ca aceasta teorie era insotita si de cea a Pamantului plat.
Expeditiile au fost finantate si de Biserica Catolica cel putin din 3 motive simple:
-dorinta de inavutire a capilor Bisericii Catolice;
-dorinta de a-i converti si pe altii la catolicism;
-faptul ca aceste expeditii nu intrau in contradictie cu teoriile geocentrica si a Pamantului plat.
Pai ei sustineau si ideea cum ca pamantul ar fi plat, am prins ceva din cartea de istorie cu niste harti ale europei in vietnam in sec 13... sau cv d genul dar am canrtea in germana >.<
Biserica catolica sustinea ideea cum ca pamantul ar fi plat, am citit ceva in cartea de istorie cum ca s-au gasit niste harti ale europei din secolul acela dar nu am inteles prea multe pentru ca e cartea in germana. intrebarea era, de ce au
Si eu ce-am spus?
Exact la fel am spus si eu, doar ca sunt doua teorii diferite, cea geocentrica si ce a Pamantului plat.
Nu ma intelegi, eu nu inteleg de ce au finantat expeditia daca ei credeau ca pamantul era plat. Chiestia cu teoria geocentrica era o incurcatura... dar mersi oricum, o sa mai caut pe net
Pentru ca expeditia nu urmarea sa afle forma Pamantului ci doar sa descopere un nou drum spre India.