Buna! Eu am absolvit un astfel de liceu doar ca in Botosani. In clasa a 9-a eram 2 clase de Turism si Alimentatie iar din clasa a 10-a ne-am separat, eu am ramas pe turism pentru ca eram cam neindemanatica cu ustensilele de bucatarie si la gatit in general . In clasa a 11-a, spre fericirea ta vei scapa de fizica, biologie si chimie, acestea fiind inlocuite de alte module. In clasa a 12-a vei avea de realizat o lucrare de atestat cu o tema pe care vei avea posibilitatea sa ti-o alegi dintr-o lista aprobata de profesorii din comisia de evaluare si de catre director. Chiar daca la prima vedere acea lucrare de atestat ti se va parea un chin, te va ajuta intr-un final sa obtii o calificare, si anume cea de tehnician de turism nivel 4. O poti folosi in viitorul tau CV pentru locul de munca. Pentru cei de la gastonomie este exact la fel procedeul. Fiind un liceu economic, filiera tehnologica vei avea de realizat practica de specialitate, adica, in turism vei fi indrumat sa faci practica in unitati de cazare ( hoteluri, pensiuni, hosteluri etc.), dar nu te gandii ca vei primii un post la receptie din prima, ci dimpotriva, vei ajuta cameristele la sarcinile lor ( mie mi-a placut sa curat camere de hotel, aveam sansa sa ma arunc pe pat, sa fac poze, sa citesc meniurile de la restaurant, uneori ni se facea cinste cu sucuri din partea celor din hotel). Prin clasa a 11-a totul va fi diferit, vei face practica in agentii de turism si vei vedea cum se rezerva biletele de avion, cum se intocmeste o chitanta, lucruri care intr-o zi ti-ar putea fi de folos. La gastronomie practica se realizeaza in restaurante drept ajutor de bucatar, ospatar sau barman, depinde de optiunea pe care o vrei. Desi nu am studiat in Timisoara am vrut sa iti ofer cateva lucruri cu care te vei confrunta la un liceu cu profil tehnologic.
anonim_4396 întreabă: