| DeeJayMarius a întrebat:

Am și eu o întrebare: sunt clasa a IX-a la unul dintre cele mai prestigioase licee din țară și doar ce m-am calificat la Olimpiada Națională de Informatică. Mi-a spus profesoara mea că cine ia premiu (inclusiv mențiune) nu mai dă admiterea la facultate. Întrebarea mea este: ce facultate este mai potrivită pentru mine? Spuneți-mi și mie ce facultăți sunt, care sunt meseriile principale pentru fiecare, ce face fiecare meserie, ce salariu are etc.

3 răspunsuri:
| christall a răspuns:

Sunt multe facultati cu zeci de specializari. Tu stii ce ai vrea sa faci, ce te atrage. Banii nu conteaza

| DeeJayMarius explică (pentru christall):

Pai explica-mi diferenta dintre Politehnica si Cibernetica etc. Explica-mi cum sta treaba

| christall a răspuns:

Ok. Politehnica este o universitate care are in componenta 15 facultati. Facultatea de Inginerie Electrica, Facultatea de Energetica, Facultatea de Automatica si Calculatoare, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Transporturi, Facultatea de Inginerie Aerospatiala, Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, Facultatea de Stiinte Aplicate, Facultatea de Inginerie Medicala, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Ase ( academia de studii economice) are si ea multe facultati ( de management, contabilitate, marketing, statistica. printre care cea de Cibernetica).