| SallAll112 a întrebat:

Salut, am si eu o mica intrebare, credeti ca timpul chiar exista, sau este un concept creat de creierul nostru?

Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Exista doua extreme si o cale de mijloc.
Ori totul e creat de creierul nostru, nu doar timpul, de unde stii ca eu nu sunt doar o creatie a creierului tau, eu, monitorul la care te uiti, toata lumea asta, de unde sti ca nu e totul doar un vis, un miraj?
Ori totul exista si in afara creierului nostru, inclusiv timpul, timpul o sa continue sa mearga si a existat si inainte sa existam noi.
Ori adevarul e undeva la mijloc. Toate exista, dar degeaba exista pentru persoana mea dupa ce eu nu o sa mai fiu. Dupa disparitia mea, din perspectiva mea toate o sa dispara.

6 răspunsuri:
| Ssssmokin a răspuns:

Sincer dupa mine totul este creeat de creierul nostru, fac referire la lucrurile pe care le stim. Pana la urma orele le poti schimba cum doresti. Cuvintele sunt inventate de noi pentru a putea conversa. Desigur "timpul", adica anotimpurile, zi-noapte s-a.m.d ele exista insa notiunea de timp am inventato noi. Fusul orar de 24 de ore este inventat de noi. Il putem schimba cum vrem doar ca trebuie sa stii cum.

| casher a răspuns:

Concept creat de creier. Nu am o teorie anume.

| GreenVoid a răspuns:

Atat timp cat soarele rasare si apune si zilele trec, exista.Parerea mea big grin

| NeKuLetzZz a răspuns:

Salut,
Buna intrebare! Timpul in spatiu e total diferit de cel de pe pământ ( Terra ).
Ciclul zi-noapte; de la un anotimp la altul e valabil pentru multe animale nu doar oamnei, insa pentru animalele din Africa nu.
Gestionarea si organizarea timpului e un lucru pentru omul modern. Poate celui medieval.
Nu cunosc indeasuns acest subiect ca sa ma pronunt.
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Timp

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Renunta la 1-2 mese sau chiar o zi la mancare si ne spui tu cum e treaba cu timpul.

| Morrígu a răspuns:

În teorie trecutul, prezentul și viitorul există simultan.
Timpul există, dar nu independent de spațiu, cum îl măsoară ceasurile. Există spațiu-timp. Sunt strâns legate.