| deejayra a întrebat:

am si eu o nelamurire in legatura cu romanul "Winnetou" de Karl May.
1.Cum se pronunta Winnetou?
2.Romanul este inspirat din intamplari reale? Stiu ca Karl May a fost o perioada prin vestul Americii.
3.Imi puteti recomanda alte romane de genul acesta?

Răspuns Câştigător
| lucib a răspuns:

1.Vinetu.
2.Nu este inspirat din intamplari reale, pentru ca Karl May nu a fost nici odata in America.
3. Old Shatterhand, Old Firehand, si mai era unu tot cu old. Sper ca te-am ajutat.
P. s.:si mie imi place Winnetou.

8 răspunsuri:
| NoMusicNoLife a răspuns:

1.Vinetou ( pentru ca e in germana )
2. Nu este inspirat din intamplari reale pentru ca Karl May nu a fost niciodata in Vestul Salbatic
3. Poti citi si Urmasii lui Winnetou, Comoara din Lacul de Argint si mai sunt si altele cu aceleasi personaje, adica Winnetou si Old Shatterhand in principal

Succes!

| NoMusicNoLife a răspuns:

1.Vinetou ( pentru ca e in germana )
2. Nu este inspirat din intamplari reale pentru ca Karl May nu a fost niciodata in Vestul Salbatic
3. Poti citi si Urmasii lui Winnetou, Comoara din Lacul de Argint si mai sunt si altele cu aceleasi personaje, adica Winnetou si Old Shatterhand in principal. Dar si cele de Jules Verne sunt super.

Succes!

| foxi a răspuns:

Vinetu! cu accent pe u!
2.nu este inspirat din intamplari reale!
Karl May, paradoxal nu a fost niciodata in vestul salbatic!
3. old saterhand, old surehand

| User a răspuns:

1. "Vinetu", atat stiulaughing

| Elial a răspuns:

1. Vinetu
2. Cred ca da
3. Chiar nu stiu

| tookie a răspuns:

1 ) Se pronunta VINETU
2 ) Nu stiu sigur
3 ) Iti recomand toata colectia Jules Verne de la Adevarul dar in special "20. 000 de leghe sub marii " si " Steaua Sudului "

| DanNyy a răspuns:

1. Se pronunta "vinetu"

| zaynab a răspuns:

1.Vinetou
2.Karl May nu a fost in America
3.Insula giuvaerelor,Old Shatterhand,Old Surehand,Old Firehand,Old Death,Sans-Ear,Banditul din Llano Estacado,Fiul vanatorului de ursi,Comoara din lacul de argint,Corcitura, Capitanul Karaiman(Karl May), Ultimul mohican(Fenimoore Cooper)