| George_7942 a întrebat:

Salut am si eu o problema. la Romana.

Sunt un baiat, am 13 ani si a venit o profesoara de romana care preda ca o masina din ani 1950 (dar nu explica nimic si din asta se intelege ca nu pot lua note mari la romana(nici eu nici toata clasa) si ne da teza din substantiv si functii sinctatice si eu nici macar nu stiu cum sa fac...(sper ca ati inteles).

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Substantiv Ai aici despre substantiv destul pe larg scris as spune ei. Insa nu am vazut sa scrie despre functiile substantivului. Un substantiv poate avea urmatoarele functii:
subiect
nume predicativ
atribut substantival
complement direct
complement indirect
complement circumstantial de loc/complement circumstantial de timp/complement circumstantial concesiv/complement circumstantial conditional

Cand analizezi un substantiv, iar acesta este precedat de o prepozitie, trebuie sa spui,, precedat de prepozitia'' si spui care prepozitie este.

5 răspunsuri:
| didiDia a răspuns:

Doar din substantiv? Ce nu intelegi in legatura cu substantivul si functiile sale sintactice? Nimic? Intreb ca sa stiu cu ce te pot ajuta mai exact.

| Anonima007 a răspuns:

Adica ce nu stii? Functiile sintactice? Nominativ, acuzativ, etc?happy

| sorina_2830 a răspuns:

Stii ce sa faci?! -meditatii.

| didiDia a răspuns:

@ Bitsuuu: Nominativ, acuzativ, etc. sunt cazuri, nu functii sintactice.

| George_7942 explică:

Functiile sinctatice (Si mai e si adjectivu.dar am gasit la alt baiat care a intrebat si... nu am mai postat.) app bittzy nu inteleg nici cazurile nici functiile...