| TanaseȘtefan a întrebat:

Salut, am si eu o problema. Sunt in clasa a 12 a pe vocational(dau bacu la romana istorie si geografie) si as vrea sa urmez cariera de politist. Mereu am visat la academie la ioan cuza dar multe cunostinte spun ca acolo se intra cu pile, cu bacu de la 9 in sus etc si ca e foarte greu. M am sfatuit cu tata sa urmez scoala de agenti de la campina fiindca se intra mult mai usor si dupa anul respectiv avand un loc deja de munca sa dau dupa la academie la frecventa redusa/fara frecventa. Pareri despre planul meu? E ok? Tin sa mentionez ca sunt un baiat de nota 8, nu 9 in sus, dar nu cred ca e imposibil sa dau la academie. Ma gandeam sa incerc acum in iulie sa intru si daca pic aia e, dau in octomprie la campina. M am gandit ca tot dau bacul la istorie am un plus. Dupa ce termin scoala, ce probe trebuie sa dau la academie? Mai trebuie sa dau proba sportiva?(proba scrisa stiu sigur ca trebuie) un minus ar fi ca uit si materia de istorie. Am citit toare parerile de pe toate forumurile si cei care au intrat au zis ca e usor de intrat dar viata de student nu prea e buna, cei care nu au intrat spun ca vezi doamne e greu ca e pe pile dar daca intri acolo te va astepta dumnezeu la finalul anului cu un loc de munca bine platit. Ce sa fac?

2 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E bun planul tau.
Poti sa faci si o facultate care sa te ajute in cariera de politist, cum ar fi dreptul, relatii publice sau chiar economie. Asta te-ar putea avansa in functie, peste cei care fac doar scoala de agenti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Ca sa ai o viata mai "usoara" recomand sa te duci direct la campina si dupa neaparat sa faci facultatea de drept la frecventa redusa ca sa ai acelasi grad ca cei care termina academia. multi fac smecheria asta.