| aaRazvan a întrebat:

Am terminat anul acesta clasa a XIIa cu teama aproape insuportabila la BAC pentru ca eu nu terminasem materia la chimie si nici la mate nu am fost foarte stralucit.Anyhow,am trecut,la limita dar am trecut (6, 30) si vorba aia "Ultimii sunt cei mai fericiti" (Foarte adevarat laughing ) Am vrut sa merg la UMF Bucuresti (MedGenerala)dar cu 3 luni de meditatii la chimie si invatat la biologie pe cont propriu ideea era sa merg anul acesta la examen ca la teatru, sa vad si eu cu ce se mananca si ma intorc la anul sa dau examenul cu gandul sa-l iau. Spre surprinderea mea am reusit sa scot peste 5 (5.30) cu aceasta lipsa teribila de informatii (Ura EU xD).Ca sa nu stau un an pe bara si sa-mi ies din ritm m-am gandit ca ar fi bine sa merg la Postliceala Fundeni (AsistentaMedicalaGenerala) si daca se poate sa intru la buget acolo. Postliceala nu se considera forma de invatamant superior deci un an la buget acolo nu ar trebui (teoretic) sa-mi taie un an de buget la o facultate.Totusi,astazi am ma uitam pe site-ul UMF si am gasit asta:
" 12. Dacă un candidat care a urmat studii de licenţă nefinalizate, susţinute de la bugetul de stat este admis în UMF "Carol Davila" în urma concursului de admitere, acel candidat plăteşte taxă de şcolarizare timp de un număr de ani egal cu cel în care a beneficiat de susţinere bugetară. * "

Secventa "studii de licenta" ma sperie putin pentru ca nu am de gand sa le pun pe umeri parintilor 90m pe an (ei spun sa ma duc asa dar raspunsul meu final este 'nu') pentru ca nu m-am interesat.
Intrebare mea este urmatoarea:Un an la buget la Postliceala Fundeni imi taie un an din cei 6 de buget la UMF?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Scolile postliceale NU fac parte din invatamantul universitar.Ele sunt institutii de invatamant non-universitar si nu se finalizeaza cu o diploma de licenta precum cea obtinuta in invatamantul universitar. La finalizarea studiilor postliceale, se elibereaza un CERTIFICAT de COMPETENTE PROFESIONALE care nu are cum sa fie echivalentul unei DIPLOME DE LICENTA eliberata de o Universitate de Medicina si Farmacie(UMF)!

Legea nr. 1/2011-Legea invatamantului --- citeste si convinge-te!
*Cap.II-Structura invatamantului preuniversitar, Art.22, Art. 23 si Art.44 din Legea nr.1/2011
*Titlul III- invatamant superior, Art 114, Art 132, alin 1); Art.142, alin.6),Art.143,alin 1)
(http://www.anc.gov.ro/.......2011.pdf)

P.S. pentru siguranta si linistea ta, intreaba la secretariatul facultatii!

2 răspunsuri:
| mdany a răspuns:

Nu. Trecerea de la Postliceala la UMF nu te va scuti de un an de facultate. Intri normal in anul I la UMF.

| aaRazvan explică:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Daca as putea da funda amundurora as face-o! O voi alege pe alessia pentru cel mai detaliat raspuns!