anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut happy Anul acesta școlar va urma să dau bacul la istorie, însă am un profesor oarecum interesant. Pune foarte multă presiune pe noi și a zis că e conștient că nu-l suportăm, dar susține că avem imens de multă materie și toate cele. Oricum, după părerea mea cere cam mult de la noi, de exemplu am dat o teză în care a trebuit să scriem două esee de 3 pagini despre Ștefan cel Mare și Mihai Viteazu, încă un eseu de 2 pagini despre Transilvania în nu știu care secole, plus alte exerciții legate de teoria imigraționistă, unde trebuia încă 10 rânduri cu părere personală și alte 3-4 exerciții ceva mai scurtuțe. Am avut timp în jur de două ore jumate. 23 din clasă au luat 5, printre care și eu. Nu am făcut ultimele două pentru că efectiv nu mai aveam timp, dar la un 6 totuși speram. În plus, profesorul a spus că cei care au luat 5 nu și-ar fi meritat nota și că ce am scris acolo era echivalent cu picarea bacului. În fine, asta e doar un exemplu. Anul trecut la simulare m-am descurcat neașteptat de bine. Am luat 9.90, cu toate că tot semestrul am avut doar 9, în plus, evident, și de simularea asta ni s-a spus că va fi foarte grea și că se va trece nota etc. Alții din clasă care erau de 10, au luat 7.45, deși nu neapărat toți, dar cert e că eu am luat cea mai mare notă. Îmi cunosc capacitățile de învățare și până acum știam că la bac mă voi descurca, dar profesorul acesta ne spune că să nu ne bazăm pe subiectele simple, căci în fiecare an devine din ce în ce mai greu, plus că mai bagă comentarii nesărate și alte întâmplări că la facultate va fi teroare, că nimeni nu ne va băga în seamă, că mulți sunt batjocoriți etc. Cred că v-ați dat seama că e cam negativist și am vorbit și cu diriginta și cu directoarea adjunctă, dar nu prea s-au văzut rezultate. Întrebarea mea este: să continui să învăț în stilul meu, de note să îmi pese atât cât să trec clasa și să îl ignor pe profesor sau credeți că ceea ce zice are măcar un grăunte de adevăr și să mă sperii și eu de bac și de ce mă va aștepta în viitor? Deja mulți din noi nu mai suportă orele de istorie din cauza lui și mulți cărora le plăcea această materie, printre care și eu, au început să nu o mai agrească atât de tare. (Mulțumesc anticipat pentru răbdarea acordată citirii laughing)

13 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Nu invata pentru nota! Nu invata "pentru" sau "din cauza" profului! Invata pentru A STI (pentru tine)!

| Nonameagain a răspuns:

... și mulți cărora le plăcea această materie, printre care și eu, au început să nu o mai agrească atât de tare.
Să nu o mai agrească? Se pare că nici Limba româna nu îți place, nu numai istoria.

| jrockfreak a răspuns (pentru Nonameagain):

De ce spui asta?

Aa, scuze, greșeala mea. Oricum e cam urât să judeci o persoană după o asemena greșeală, mai ales că eu, în comparație cu mulți, scriu destul de bine. Și află că la română sunt beton. tongue

| Nonameagain a răspuns (pentru jrockfreak):

Am tras o concluzie, nu te-am judecat. Abia acum ma intreb: daca esti 'beton", de ce nu ai facut corectia? Adevarat, scrii destul de bine, dar nu trebuie sa te compari cu cei mai slabi, ci cu cei mai buni. Altfel, lipseste stimulentul pentru mai bine.

Eu mă compar doar cu mine și nu am mai simțit nevoia să corectez din motive subiective. În plus, acel "beton" l-am scris special pentru tine. happy

Nu la "beton" m-am referit, ci la "agrească". Dar se pare ca nici nu stii ce ai gresit.

"Să o agreeze". Mulțumit? În plus, eu chiar îmi fac griji în legătură cu acest subiect. Aveam încredere în mine și în stilul meu de învățare pentru că așa am luat note foarte mari la simulări și la scoală, în general, și acum această siguranță de sine este puțin "scuturată" din cauza celor spuse de profesor și voiam să aflu dacă e adevărat ce zice el sau să îmi urmez drumul, dar ție, din ditamai întrebarea, ți-a sărit în ochi o greșeală care recunosc că e regretabiă din partea mea, dar care, din cele 3 răspunsuri ale tale de până acum, nu mi-au oferit nicio părere sau vreo sugestie, așa că speri că nu o iei în nume de rău dacă nu îți spun "mulțumesc" happy În afară de acea greșeală, cred că acum o voi ține minte destul de mult timp de-acum încolo.

1. Profesorul tau de istorie are dreptate. Vei afla dupa absolvire ca un profesor "rau" este de fapt cel mai bun.
2. E bine ca vei tine minte acea eroare. De preferat permanent.

Îmi dau seama de asta, am și alți profesori "răi", dar ce e exagerat e exagerat. Și îți mulțumesc, ești încă o dovadă vie pentru care ar trebui să folosesc TPU strict pentru nimicuri sau să las prioritate fetișcanelor prostuțe și băieților disperați happy (nu răspunde înapoi, deja devine aiurea acest non-sens).

Infumurata, increzuta, nu-ti cunosti valoarea si... in disperare folosesti expresii pe care le doresti "pretioase", dar fara sa le cunosti sensul. Si pe mine m-a obosit dialogul cu tine.

Hm. Din câte știu eu, am aceeași valoare ca și a ta. Probabil sunt puțin îmfumurată, dar sincer prefer așa decât să mă pretez la standardul ce o impun astăzi restul generației mele. Și crede-mă, știu foarte bine ce înseamnă fiecare din aceste expresii, dar tu te grăbești să tragi concluzii după o persoană pe baza anumitor chestii scrise pe internet. Las-o mai moale cu astea, te fac neplăcut.winking Vai, vai. Îți doresc sincer o viață frumoasă. Dar poate vei crede că sunt sarcastică pe când eu chiar îți doresc acest lucru, chiar dacă nu ai nevoie să auzi asta de la mine.

| ʚïɞ_Cătă_1999 a răspuns:

Pai ar trebuie sa inteleaga si profesorul vostru ca invatati cat puteti... nu toti pot sa invete cum vor profesori big grin