Salut! In primul rand trebuie sa iti placa profilul asta : Eu sunt clasa a11-a si sunt la economie... Daca vrei sa devii un viitor contabil, un manager bun e profilul perfect! Cat despre medie eu spun ca poti intra pentru ca majoritatea liceelor cu profil economic sunt mai jos cotate fata de ex: mate-info sau altele!
Sper ca te-am ajutat!
Alegerea nu o poti face acum, la acest moment! Mai mult, nici macar nu-ti este de folos sa o faci! Aceasta, pentru ca, absolventii claselor a 8-a vor primi o brosura speciala care priveste admiterea 2015 in liceele si scolile profesionale din judetul de domiciliu.Brosura contine toate informatiile necesare tie pentru completarea fisei de optiuni, inclusiv media ultimului admis la toate scolile din judetul tau, pentru fiecare profil si specializare. Avand un termen de comparatie, respectiv media ultimului admis in 2014, poti, intr-adevar, sa alegi.
p.s. In scop orientativ, poti cauta, pe internet, brosura admiterii din 2014 din judetul tau. Vezi cum arata o astfel de brosura (din judetul Brasov) : http://www.mesota.ro/examene/admitere/brosura_admitere.pdf
In tabelele din Anexa 1 a respectivei brosuri vei gasi "ultima medie 2013 ".
Pai de ce sa nu fac de acum alegera, ce sa astept pana in ultima zi de scoala?
asta trebuie sa ma gandesc de acum, la viitorul meu
Am incercat sa te fac sa intelegi ca niciun raspuns la vreuna din intrebarile continute in postarea ta nu te poate ajuta in alegere. Ti-am explicat ca alegerea poti sa o faci numai dupa ce vei primi acea brosura cu toate informatiile necesare, INCLUSIV cu ultima medie a admiterii 2014 la fiecare specializare din profilul ales. Fara a cunoaste ultima medie/specializare din 2014 la acel liceu economic, nu poti fac nicio alegere a vreunei specializari acum( la acest moment)!
p.s. Am observat ca faci confuzie intre" profil "si "specializare"--- brosura despre care ti-am vorbit te va ajuta sa intelegi ca un liceu/colegiu economic are un singur profil denumit "servicii" si mai multe specializari( de tehnician in activitati economice, de tehnician in turism, de tehnician in achizitii si contractari, de tehnician in hotelarie, de tehnician in comert, de asistent de gestiune si altele ).
Bună!
DEPINDE de liceu şi din ce localitate este!
Tu vrei să GHICIM localitatea/liceul?
Mai dă detalii, apoi mai vedem ce & cum...
Şi, oricum, media generală din clasele 5-8 reprezintă doar 25 % din media de admitere!
Este IMPORTANTĂ media de la Evaluarea Naţională ( care reprezintă 75 % din media de admitere )!
"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2015-2016
1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
2. Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040
Toate cele bune.
In primul rand nu am intrebat cum se calculeaza media, in al doilea rand sunt din Buzau si si sunt de la tara de la Gheraseni mai precis si am spus si liceul la care doresc sa dau asa ca te rog sa mai citesti o data intrebarea si nu am nevoie de raspunsuri copiate, este pentru cine stie asa caa...
Mda, mă, se vede că tu eşti foarte "deştept" :(
Adică tu te aşteptai ca noi să GHICIM că tu eşti din satul/comuna Gheraseni şi vrei să te înscrii la Liceul Economic din Buzău =))
EXACT ce spuneam eu mai sus!
NU ai precizat din ce localitate este liceul!
În privinţa mediei pe care ar trebui s-o iei la Evaluarea Naţională - că, în definitiv, asta CONTEAZĂ ( nu cea din clasele 5-8 care reprezintă doar 25 % din media de admitere ) şi asta ar trebui să te intereseze - tocmai de aceea ţi-am indicat modul de calcul al mediei de admitere : pentru ca să-ţi APROXIMEZI tu o medie la Evaluare şi să-ţi calculezi SINGUR media de admitere!
Eu NU am de unde să ştiu care este nivelul tău de cunoştinţe şi NU pot aproxima cât vei lua la Evaluarea naţională...
În schimb, acum, pentru că ştiu din ce localitate este liceul, POT să-ţi spun care au fost mediile de admitere :)
Vezi specializările & mediile la linkul :
http://admitere.edu.ro/2014/staticRepI/j/BZ/lic/104/
http://www.admitereliceu.ro/......e-admitere
Iar pe viitor, te rog să citeşti TU mai atent răspunsurile pe care le primeşti şi NU te mai "repezi" aşa să dai replici nefondate!
O zi frumoasă.
Da, poti intra la economic dar trebuie sa stii ca la admitere nu se mai ia 25% din medie deci conteaza doar examenul ca sa intri ai nevoi de media notelor de la examen cam de 8, 50 -8 la economic poti merge pe turism si alimentatie sau comert acestea sunt mai recomandate, funda?
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: