Buna.Cauta articole de acest fel :
https://www.libertatea.ro/......ati-767699
https://www.kissfm.ro/......-de-la-bac
Sunt destule facultati la care media de bac prea putin conteaza, importanta fiind admiterea.Plus, strategia ta e fix invers.Trebuie sa alegi o facultate care te atrage sau iti place in vreun fel anume, nu sa alegi una in functie de note, doar asa ca sa o faci, din cauza presiunii sociale sau a parintilor.In aceste cazuri risti sa te lasi imediat, inca din anul I.
Orice alegi, ar trebui sa te straduiesti pentru a obtine mai mult decat nota 6.Eu sunt sigura ca esti capabil/a.Succes.
Nu va ști nimeni la ce facultate poți intra, în primul rand pentru că în fiecare an mediile suferă o ușoară schimbare, iar în al doilea rând, nimeni nu știe admiterea de la sutele de facultăți din România.
Alege o facultate și verifică ultimele medii la fiecare specializare. Dacă vezi acolo la finalul paginii câteva medii de 6, acolo ai șanse.
Depinde de specializări.
La o facultate buna poți intra la specializări de care nimeni nu o auzit de ele sau te poți îndrepta și către facultățile tehnice, cum ar fi de agricultură, zootehnie și mai erau câteva dar nu îmi vin.
La cele particulare.
La stat se poate intra dar cu taxă și la specializările cele mai puțin căutate.
Depinde de specializare. Si de numarul de locuri. La aceeasi facultate la o specializare cu 90 de locuri, ultima media a fost 7 sau 8, iar la specializare la care am fost eu, la 30 de locuri, ultima medie a fost 6 si putin si a intrat si la buget. Depinde de foarte multi factori, care pot influenta, promovabilitatea la bac, notele de la bac, numarul de locuri alocate, orasul, universitatea, etc. Cel mai bine intri pe site la facultate si te uiti, la anii precedenti, care au fost mediile de intrare in ambele sesiuni, astfel iti vei face o idee.
Daca mai raman locuri, la constructii si agricultura.
Dar vin si te intreb, daca tu nu ai fost capabil sa inveti prea mult la liceu, unde profesorii erau indulgenti si era comoditate, cum crezi ca vei fii capabil sa faci o facultate unde profesorii nu au nici un interes sa lase de la ei ca sa termini o facultate, mai ales ca nu-i obligatorie?
Fii constient de puterile tale si de capacitatea intelectuala si orienteaza-te spre ceva real, pentru puterile tale: poate o scoala postliceala de meserii.
anonim_4396 întreabă:
anaadiaconu întreabă: