anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As avea si eu nevoie de ajutor, daca este cinvea pe aici care-mi poate raspunde, i-as fi recunoscatoare. Pe data 28, 29, respectiv 30-mai, se dau probele de aptitudini (muzica,sport,desen si interviu ). Vreau sa merg sa le dau, stie cineva care a fost ultima medie de admitere de anul trecut si ce se da la "interviu"? P.s : Eu am 9, 85 ( media 5-8) si 9, 65(simulare romana) si 7 (mate). Media de admitere ar fi aproximativ 8, 70. Daca as lua atat si la Examen, as avea sanse? happy Multumesc anticipat :*!

4 răspunsuri:
| BeatriceL90L a răspuns:

Buna Timi99! Pentru PROFIL ARTISTIC - MUZICĂ SECŢIA iNSTRUMENTALĂ(1.Instrumente cu coarde cu arcuş, coarde ciupite, instrumente de suflat
Proba I
Proba de instrument compusă din:
a) o gamă, aleasă, prin tragere la sorţi, de către candidat, din patru game pregătite de acesta, conform programei claselor de gimnaziu;
b) un studiu, pe note, la alegerea comisiei, din patru studii pregătite de candidat;
c) un studiu la alegerea candidatului, executat fără partitură.
Lucrările se prezintă în ordinea aleasă de candidat şi vor fi cel puţin la nivelul programei ultimei clase de gimnaziu.
#Recital instrumental:
a) două părţi dintr-o lucrare/piesă muzicală preclasică, la alegerea candidatului, fără
partitură;
b) o lucrare/piesă muzicală, de factură clasică, romantică, românească sau modernă, la alegerea candidatului, executată fără partitură.
Lucrările se prezintă în ordinea aleasă de candidat şi vor fi cel puţin la nivelul programei ultimei clase de gimnaziu. Proba a III-a
a) Auz melodic, constând în intervale simple şi compuse până la decima şi solfegiu la prima vedere, pe bază de bilete de examen, diferenţiat pentru:
- vioară;
- corzi grave – suflători - percuţie;
b) Dicteu melodic de 12-16 măsuri, diferenţiat pentru:
- vioară;
- corzi grave – suflători - percuţie;.
Notă: Probele a) şi b) se apreciază de fiecare evaluator cu o singură notă, care se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate separat.
SECŢIA ARTĂ VOCALĂ INTERPRETATIVĂ
Canto clasic
Canto jazz - muzică uşoară
Canto tradiţional românesc
Pro ba I - p r obă co mu nă p ent r u sp ecializ ări le: Canto clasic, Canto jazz -
muzică uşoară, Canto tradiţional românesc:
Testarea calităţilor vocale prin intonarea, după auz, a unui fragment muzical dat de către comisie.
PROFIL ARTISTIC
SPECIALIZAREA COREGRAFIE
I. Proba de dans clasic, compusă din:
a) o oră de studiu cuprinzând exerciţii la bară, centru, sărituri, pointes – lecţie pregătită din timp.
b) o variaţie în stil clasic, din variaţiile pregătite la clasă de candidat.
Notă: Proba de dans clasic se apreciază de către fiecare evaluator cu o notă, care se calculează ca medie ritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate separat pentru a) şi b).
II. Proba de dans românesc.
Se foloseşte lista de dansuri din programa ultimei clase de gimnaziu.
Notă: Această probă se apreciază de fiecare evaluator cu o singură notă.
PROFIL ARTISTIC
SPECIALIZAREA ARTA ACTORULUI
I. PROBA DE DICŢIE
Se va cere candidatului:
a) citirea unui text la prima vedere;
b) recitarea a două sau trei strofe dintr-o poezie aleasă de candidat;
c) povestirea unei fapte din viaţa candidatului;
d) participarea la o conversaţie cu comisia, pe o temă dată de aceasta.

Durata: 10’ – 15’.
Notă: Proba de dicţie se apreciază de fiecare evaluator cu o notă, care se calculează ca
medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate separat pentru probele a), b), c) şi d).
Pentru promovare, candidaţii trebuie să obţină la fiecare etapă din cadrul probei de dicţie, minimum nota 5 (cinci). Apoi proba de aptitudini muzicale si altele (desen, talent in a face ceva (olarit, etc). Deci oricum, pregateste-te bine!
Sper ca te-am ajutat, iti dau si link-ul, sa citesti mai mult daca vrei sa stii despre ce este vorba http://cnaob.org/docs/adm2014_apt.pdf (sper ca merit funda)!

| foxsilver a răspuns:

Tu vrei sa dai aceste probe, dar nu specifici la ce liceu, respectiv, ce profil. Pentru ca aceste teste de aptitudini nu se dau toate la acelasi liceu, ci fiecare in functie de profil.
Doar nu crezi ca proba de sport se va da la un liceu de muzica!
Nu stiu cu ce medii s-a intrat la liceele cu profile ce implica teste de aptitudini, dar ca sa poti primi un raspuns corect la intrebarea ta, mentioneaza liceul (eventual si orasul) la care vrei sa intri.

| TimeaStoiadinov a răspuns (pentru foxsilver):

Imi cer scuze am uitat sa precizez asta, este liceu pedagogic-pedagogie (Carmen Sylva - Timisoara)

| foxsilver a răspuns (pentru TimeaStoiadinov):

Chiar nu era necesar sa-ti ceri scuze!
Acum, am incercat sa-ti vin in ajutor, si sa gasesc pe net rezultatele de la admiterea de anul trecut, dar pentru profilul pedagogic nu este nicaieri afisat (pentru celelalte, da).
In schimb, am gasit "METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE ŞI STRUCTURA PROBELOR DE APTITUDINI PENTRU ADMITEREA ÎN ANUL ȘCOLAR 2011-2012 IN LICEELE VOCATIONALE " aici:
http://www.liceulpedagogic-tm.ro/......I_2011.pdf
Sfatul meu este sa te prezinti la probele eliminatorii, fara teama, caci in cazul in care nu vei fi admisa, poti da examen de admitere la alt liceu.
Cel putin, iti faci datoria de onoare ca ai incercat.
Iti urez bafta!