Simplu,intai te familiarizezi cu operele literare,adica citesti cartile si poeziile,astfel incat sa ai "povestea" in cap.cel mai probabil pe tot parcursul liceului ai retinut etapele pe care sa le parcurgi in eseu si date generale despre autori,cum ar fi anul si locul nastere,opere importante,odata ce stii toate astea,e suficient sa studiezi putin comentariile date de profesor, iar in momentul examenului sa reusesti sa intocmesti un eseu, pe baza cerintelor subiectului.
P.S Eu am dat bacul anul trecut, nu vorbesc din carti, asa am facut si am luat 30 de puncte la subiectul III.Succes:*
Multumesc pentru raspuns! :*
Toate comentariile literare seamana ca doua picaturi de apa : spre exemplu ai o opera epica si ai de facut : caracterizare de personaj, demonstratie la genul epic s.a : premisa e aproape identica, argumentarea propriu-zisa putin schimbata, iar concluzia e 'mana oricui '. Asadar, totul se analizeaza cu calm. incearca sa gasesti o oarecare legatura intre toate comentariile literare, pentru ca le poti face dupa acelasi model + aplicatia pe text. bafta!
Multumesc pentru raspuns!
Incearca sa intri pe Internet si sa gasesti cat mai multe variante de exercitii., incearca sa le rezolvi. Cel mai bine este sa nu inveti foarte mult, mai incearca sa te relaxezi dupa ce termini de invatat. Iesi afara, plimba-te sau mai vorbeste despre lectiile pe care le-ai avut de invatat si repeta-le, in gand fara sa citesti de pe ceva. Poti sa faci pregatire pentru materiile respective sau sa rogi colegi care se pricep sa-ti mai explice.
Multumesc pentru timpul acordat!
Împarte operele care intră la bac pe categorii. Aşa poţi să înveţi trăsăturile generale şi ideile principale, pe care mai apoi le personalizezi cu citate şi exemple clare şi concrete din opere.