| Numele342315432 a întrebat:

Salut,as vrea daca se poate, sa-mi explice si mie cineva cum sta treaba cu contestatiile.Eu am facut contestatie la Evaluarea Nationala de anul acesta la ambele materii fiind nemultumit de notele obtinute.Am inteles de la doi colegi ca daca eu am luat 8, 50 la romana si la contestatie nu voi iesi pe plus sau pe minus cu 50 de sutimi, nota va ramane neschimbata.De exemplu de la 8, 50 imi mai sunt acordate sau gasite 40 de sutimi,din cate am inteles,acestea nu-mi vor fi acordate,deoarece ar trebui sa fie peste 50, asa fiind si in celalalt caz al scaderii notei.
Ma poate cineva lamuri si pe mine? Sa-mi explice mai complex sa inteleg si eu exact cum sta treaba.
Daca este adevarat ceea ce am inteles eu,sincer chiar nu as mai intelege ce este cu sistemul asta de invatamant,daca eu am primit 8, 50 de exemplu si mi se mai gasesc 40 de sutimi,ale mele,muncite,care conteaza enorm, nu-mi vor fi acordate.De ce? Inteleg ca la romana conteaza scrisul,greselile gramaticale,asezarea in pagina,vocabularul,interpretarea.Dar si la matematica e la fel, nu-ti sunt acordate cele 20-30 sutimi, uitate de primul corector si asta mi se pare foarte rau.Am mai citit ceva pe un forum si am inteles ca la contestatie unul din elevii de pe acel forum a crescut cu un punct,punctul acela fiind cel din oficiu,uitat de corector.
Va rog daca aveti timp sa ma ajutati si pe mine, dau fundita sau ceea ce se mai da pe acest site.

1 răspuns:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

DA, într-adevăr, diferenţa dintre note trebuie să fie ≥ 0, 50 - altfel NU se modifică nota pe care ai avut-o.
Nota finală este nota de la RECORECTARE ( după Contestaţie )!

În general, la recorectare notele au fost mai MICI decât cele iniţiale sad

Toate cele bune!