In regulament spune ca daca te retragi inainte de 15 ianuarie locul se redistribuie. In lege spune ca poti beneficia de an bugetat, nu de semestru, deci e cam aiurea reclasificarea asta semestriala...
Eu consider ca daca te retragi inainte de 15 ianuarie si locul tau este redistrbuit, deci nu beneficiezi tu de el, ci altcineva, nu se poate considera ca ai beneficiat de un an la buget, deci nu ar trebui sa pierzi anul.
Revin cu-n update : din ce am aflat de la secretariat și o studentă dintr-o organizație studențească, se pierde tot anul respectiv de buget
1. Daca vrei sa te retragi ce mai conteaza ce pierzi un semestru sau tot anul. Iti faci griji in plus. 2. Te duci la secretariat si le zici ca te retragi si motivul retragerii. Daca educatia se imaprte in oferta buna sau rea, tu decizi! La secretariat e aglomeratie incepand din incepand din septembrie, fiecare vrea ceva... sau are o intrebare
Daca renunti se pot face inscrieri dupa ce s-a inceput anul universitar? Cei cu transfer au prioritate la secretariatele altor facultati in favoarea celor care se inscriu de la zero in timpul anului univ (desi nu cred ca se poate dupa inceputul anului). In ciclurile anterioare liceu, sc gimnaziala ai auzit pe cineva sa inscrie in timpul anului scolar sau doar au fost transferati?
Nu, dacă e cazu de înscriere trebuie să aștept până la anul. eu sunt înscrisă la un master de traducere pentru o limbă și m-aș transfera la traducere pe o altă limbă. O cunosc foarte bine deci n-ar fi problemă de nivelul de limbă. Mă gândesc că e aceeași specializare și atunci n-ar trebui să fie foarte greu transferu. Adică nu e ca și cum trec de la geografie la inginerie e același lucru doar altă limbă...
Eu spun să citești regulamentul pentru că de exemplu la universitatea bucurești dacă te retragi până la data de 1 decembrie nu pierzi bugetul.
Altfel depinde de facultatea la care mergi dacă face clasamentul pe semestre sau pe an, în funcție de asta pierzi un an sau un semestru.
Transferatul înseamnă același domeniu si se face acum la sfârșitul semestrului. Dacă vrei alt master, ar trebui să te înscrii anul viitor. Nu te duce să întrebi la secretariat, dă-le mail, acolo raspuns fix cu ce trebuie fără comentariile răutăcioase aferente.
Am uitat să menționez că ai la master dreptul la 2 ani bugetari în funcție de media ta. Când te înscrii la master poți alege primul an să fie la buget, pe al doilea plătindu-l ( valabil și în varianta de semestre )
Asta în cazul în care vei fi la taxă un semestru...
Complicat
mai mult depinde care e reglementarea din regulamentul universitatii, daca apuca sa redistribuie locul tau altcuiva atunci tu nu ar trebui sa iti pierzi locul bugetat. In legea educatiei nu e nimic specificat expres. daca-mi zici universitatea o sa ma uit si prin regulament
contractul de studii l-ai semnat?
Univ de vest din Timișoara.
încă nu, acu se discută procedura în care să se semneze.
în fiecare semestru se face redistribuire taxă-buget în funcție de medie, mă gândesc că dacă aș avea media mare după sesiune aș trece la buget, nu?
In regulament spune ca daca te retragi inainte de 15 ianuarie locul se redistribuie. In lege spune ca poti beneficia de an bugetat, nu de semestru, deci e cam aiurea reclasificarea asta semestriala...
Eu consider ca daca te retragi inainte de 15 ianuarie si locul tau este redistrbuit, deci nu beneficiezi tu de el, ci altcineva, nu se poate considera ca ai beneficiat de un an la buget, deci nu ar trebui sa pierzi anul.
*Cred* că pierzi tot anul, din moment ce ai acceptat oferta lor. De cuviință ar fi să întrebi la secretariat, asta presupunând că tanti de acolo știu despre ce vorbesc.
"Nebunele" alea au dreptate. Ai obtinut loc la buget si tu acum ii dai cu piciorul. Nici alt student mai serios nu mai poate ocupa acel loc. Pierzi tot anul.