Facultatea de psihologie.
Facultatea de arte. (Teatru)
Și depinde de ce fel de profesor vrei să devi. Dacă vrei profesor de generală de română, faci facultatea de litere. Dacă vrei profesor de geografie de exemplu, faci facultatea de geografie (licență), iar dacă vrei de geografie de liceu mi se pare că îți trebuie și master și doctorat sau ceva de genul. Oricum ai multe de parcurs ca să poți fi profesor de liceu. Dacă vrei profesor de biologie, la fel, facultatea de Științe ale naturii, domeniul biologie. Și așa mai departe. Succes^^.
Multumesc mult, eu as vrea sa ma axez pe Roamana
Pentru psiholog faci facultatea de psihologie. toate universitatile din tara cred ca au aceasta specializare
pentru actor exista doar IATC(institutul de arta teatrala si cinematografie) la Bucuresti dar acum a aparut si la Timisoara si la cluj si la Craiova facultate de actorie. oricum tot aia e cea mai tare
pentru professor depinde ce materie vrei sa predai. daca vrei sa predai romana mergi la litere, daca vrei fizica, mergi la fizica, daca vrei geografia mergi la geografie la facultate. Ca sa fii professor insa, trebuie sa mai iei niste diplome in psiho-pedagogie(o materie care cica te invata cum sa te porti cu elevii)
Cel mai bine e sa le combini
Eu de exemplu o sa fac litere si master in psihologie, astfel voi putea fi prof de limba romana si si asistent de psiholog
Liceul nu conteaza deloc in alegerea meseriei. Am prieteni care au terminat filo si s-au dus la medicina, poli, deci nu are un impact atat de mare daca tu iti doresti.
pentru a profesa ca pshiholog trebuie sa faci facultatea de psihologie)(3 ani), masterul (2 ani) si specializari(1 an)
Facultatea de Teatru. Doar sa-ti descoperi talentul sau mai bine zis, cei din jurul tau.
Facultatea de litere.
Salut,multumesc mult, dar dupa ce termin facultatea de litere pot sa ma angajez ca profesor sau mai trebuie sa fac ceva?
vinty întreabă: