La Drept intri ori pe bază de dosar, ori dai o testare la economie și română, în funcție de facultate.
Durează 4 ani, ești licențiat în drept, și atât.
Pentru avocat trebuie să intri în Barou, pentru procuror trebuie să dai la INM, iar pentru judecător la fel.
Doar cu facultatea te poți angaja doar ca consilier juridic și ca notar, însă la notar trebuie mai întâi să fii stagiar.
Dacă intri la buget, bine de bine, dacă nu la taxă.
Nu prea știi cu siguranță după 4 ani de drept că vei avea un loc de muncă.
Cu această facultate nu poți lucra în străinătate, fiindcă legile diferă de la stat la stat. Nu poți lucra în străinătate în acest domeniu, evident.
Academia de Poliție are 3 facultăți : Poliție, Pompieri, Arhivistică.
La Poliție se dă admitere din limbă străină, istorie, română ( gramatică ), precedate de vizită medicală, probă psihologică și sportivă.
La Pompieri se să admitere din matematică și fizică.
Academia îți asigură cazare, masă, haine, soldă lunară gratis, deci tu nu plătești nimic cât stai acolo, dar după ce termini ai contract cu ei, pe care dacă nu îl respecți plătești anii de școlarizare.
De la Academie, ieși ofițer.
La Poliție, sunt mai multe specializări :
Jandarmi, Frontieră, Penitenciare, Poliție ( Drept - 4 ani, Ordine și siguranță publică - 3 ani ).
Toate, cu excepția Dreptului, durează 3 ani.
Indiferent de ce îți alegi, după 3 ani ( sau 4, în cazul Dreptului ) ești repartizat la unul din IPJ-urile din țară ( IJJ, în cazul jandarmilor ) în funcție de opțiunea ta, dar și de medie.
La OSP îți alegi în anul 2 specializarea ( Rutieră, Crimă organizată, Investigații Criminale, Investigarea Fraudelor, etc ), iar la Drept afli abia la repartizare specializarea.
De la Drept ieși ofițer de Poliție licențiat în Drept, adică ai și diploma pe care o obții la o facultă normală de Drept, dar ești și polițist.
Eu recomand Academia de Poliție.
Despre ASE nu știu ce să îți zic.
Baftă!
Evident ca Academia de Politie. Acolo nu este o medie anume, sunt niste criterii pe care trebuie sa le urmezi. Cum ar fi: viza medicala, testarea psihologica, contra vizita medicala (este mai stricta decat viza medicala), probele sportive si ecamenul scris. Fiecare etapa este eliminatorie. Daca ajungi la scris, bineinteles ca trebuie sa ai o medie mare, deoarece concurenta este acerba. Anul asta au fost peste 3000 de candidati, iar pe loc, in jur de 6-7, depinde de specializare (facultate). La Facultatea de Drept, Facultatea de Politie-gramatica lb romane, istoria romanilor, si gramatica unei limbi straine la alegere, Facultatea de Pompieri-matematica, fizica, iar la Arhivistica-istorie. Cei mai multi se bat pe pompieri si jandarmi. Cam atat iti pot spune. Ti am dataliat o numai pe aceasta, deoarece ai vrut sa stii si care este cea mai buna. Din fericire, aceasta este singura care iti ofera un loc de munca sigur!
anonim_4396 întreabă:
Curiosul999 întreabă: