Învățământul e la pământ, profesori și elevi din ce în ce mai slabi, generații din ce în ce mai slabe. Am dat un răspuns altcuiva la altă întrebare care are legătură cu asta deci ca să nu mai scriu odată îl voi pune aici direct.
"Sincer eram eu zilele astea lângă un coleg la un curs și pune profesorul niște întrebări din alea de ne lăsau statui...Și a zis că nu putem să nu știm lucrurile alea și alea etc. Și mi-a zis colegul că proful trebuie să fie foarte dezamăgit de generația noastră că suntem proști Eh, era același prof care e exigent și anul trecut pentru prima oară după ce a lăsat restanțieri pentru că a lăsat prea mulți a fost înlocuit de o comisie care le-a pus la toți 5, că nu îți mai permiți acum să lași mulți, are facultatea de pierdut. Adică gen dacă suntem toți proști facultatea oricum nu își permite să îi lase pe toți căci își face mai mult rău. Așa și în școli, nu poți lăsa mai mult de un sfert să zicem că după ai probleme cu inspectoratul și tu ca profesor o să fii dat jos pentru că nu ai fost în stare să îi faci să priceapă sau școala se va sesiza că așa poate pierde prea mulți elevi. Dar mai nou nu mai ai voie să le faci observații elevilor deci...Mă întreb cum mai poți să te impui mai ales dacă pici cu elevi idioți toți. Eu fac psihopedagogie și ne învăța acolo că cică pedepsele nu sunt bune, decât în nu știu ce cazuri și ne-a dat acolo un exemplu amărât pe care nu îl mai detaliez. Cum naiba să faci copilul ăla să fie atent dacă nici pedepsele nu sunt bune? Sau imaginează-ți o clasă plină de idioți care nu știu înmulțirea în a 7-a, orice profesor normal la cap știe că are obligația să îi treacă pe majoritatea. Deci în felul ăsta nivelul scade iar sistemul se tot adaptează, din ușor, în mai ușor. Eu zic că nu e o direcție bună și parcă se vrea distrugerea educației. Viitorul nu sună ok."
Ști că problema în educație e din vina fondurilor alocate care sunt mici, adică nu prea găsești dispozitive și materiale de învățare în școli, cât despre profesori e cam greu în privința faptului că trebuie sã se descurce cu 20-30 deodată, adică cu 10 mai poți să dirijezi și să îi ajuți, dar cu cât sunt mai mulți cu atât e mai dificil.
Sunt destule materiale deși unele sunt depășite. Pot spune că și asta e o problemă însă clasele au fost de când se știu cu 20-30 elevi dar cu toate astea nivelul a scăzut. Maică-mea a fost de exemplu profesoară la o școală unde nu erau mulți elevi în clasă, dar nu asta era problema, dacă elevii nu vor să învețe și toți sunt așa nu ai ce să le faci decât să scazi nivelul căci nu te va lăsa nimeni să lași prea mulți corigenți deci notele din școală nu mai sunt o problemă. Desigur după ajungi la examenul final unde notele dinainte nu te vor salva dacă nu știi dar desigur că ai observat tot felul de știri despre rațiile scăzute de promovabilitate. Examenele au devenit și ele din ce în ce mai ușoare, păi acum 20-30 de ani ce se dă acum erau considerate lucruri pe care un om dacă nu e labil psihic ar trebui să le știe(cum zicea profesoara mea de chimie, examene de handicapați). Mai vin și idioții care spun că examenul e greșit și fac petiții. Nivelul la care s-a ajuns e înspăimântător și fără disciplină nu mai poți rezolva mare lucru(cum ziceam observațiile făcute la adresa unui elev în cadrul colectivului nu sunt permise) iar acest nivel nu e dat de materiale, că înainte nu aveau oamenii nici internet, ei mergeau și culegeau tot din biblioteci și erau la un nivel mult mai ridicat decât ce e acum, eu zic că principala vină o are lipsa de disciplină, acordarea elevului a numai drepturi, obligații ba, banii investiți de asemenea dar ăștia mai mult în ceea ce privește cadrele didactice(nici dracu nu mai vrea să devină profesor pe așa salarii deci ce fel de generație de profesori urmează?) și societatea care promovează ce promovează.
Nu te abține dă-ți drumul
Nu imi dau drumul ca nu sunt baiat. Didisor, fugi la somn!
Bine dar tu te-ai pus? o.0
Eu dorm deja.
In România continua să existe o mentalitate anacronica autoritara pe care o mare parte din funcționarii publici o practică, inconștienți că mai pot exista și alte abordări.
Elevii nu sunt văzuți de mulți profesori ca fiind indivizi umani demni de respect. Respectul românesc e numai de jos în sus atunci când nu e cumpărat.
Există sigur mulți profesori care merg împotriva curentului dar in lipsa unei rupturi radicale cu dogmele ei nu au putere.
Dupa mine sistemul nostru de invatamant e bun. Nu foarte bun, dar bun. Marea majoritate a celor care se plang de el sunt cei cu note slabe care ar dori sa participe la ore mai distractive si sa munceasca mai putin. Un copil disciplinat si interesat poate sa se dezvolte foarte frumos la scolile noastre. Si ce ar fi gresit la acest sistem? Copilul invata cate putin din toate pentru a-si forma o opinie despre ce va face in viitor, dupa care isi alege un liceu unde se pune accentul pe materile pe care il intereseaza, iar la studiile superioare isi face specializarea propriu-zisa. Eu personal consider ca invatamantul acordat in scoala m-a pregatit suficient pentru a ma exprima, a-mi forma capacitatea de invatare, a face deductii logice si asa mai departe.
Sunt multe lucruri care ar trebui schimbate! De exemplu, cred că profesorii când fac o facultate ar trebui să mai facă şi nişte cursuri de psihologie a copilului, ca să ne mai înţeleagă, nu numai să ne dea un 3, să urle şi atât! Mai întâi un copil ar trebui, cunoscut şi înţeles înainte de a-l judeca și de a urla la el! După aceea mai este faptul că se predă foarte mult, volumul de teme este uriaș uneori şi nu se pune accentul pe înţelegere, se dă un test dintr-o lecţie, ia toată clasa 4 și te plângi că elevul nu a învăţat! Profesorul trebuie să se facă înţeles din clasă, nu să stau acasă să învăţ un caiet întreg!
Asta este părerea mea!
Invatamantul si sistemul actual este un rahat, mai ales cand vine vorba despre religie, n ar trebui bagata ca si materie in scoli, ea este bagata fortat chiar din clasele mici ca apoi toti copiii sa il aiba pe "dumnezeu" in suflet de mici
Caută pe YT "Școală si educație" - curiosityland. Uita-te la TOT clipul. Acolo e părerea mea despre școală. După ce te-ai uitat dacă vrei putem dezbate un subiect pe tema asta. Pa. Spor la învățat.
Adi1987 întreabă: