| Ady117 a întrebat:

Aveți idee cum pot învăța limba engleză de acasă?
Ar fi o idee bună să mă uit la seriale în limba engleză nesubtitrate? Poate pe parcurs voi înțelege mai bine și voi învăța și să vorbesc. Sau aveți alte idei?

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Cel mai eficient e sa te uiți o perioada cu subtitrare in romana și apoi cu subtitrare in engleza.
Dar mai întâi învata niște cuvinte, trebuie sa ai o baza de vocabular.

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Te ajuta daca incepi cu ele subtritrate in engleza ca sa te inveti cu relatia pronuntie-scriere, pe parcurs poti sa scoti subtitrarea si recomand sa incepi cu desene in engleza ca ei vorbesc rar si clar si au un limbaj foarte simplu

| anonimg a răspuns:

Citeste carti in engleza. Acestea te vor ajuta.

| Sn4k3 a răspuns:

Asta cu serialele o faci dupa ce stii destul de bine engleza, sa intelegi contextul macar si sa-ti dai seama ce inseamna cuvintele respective. In rest, exercitii, carti etc si seriale, dar cu subtitrare daca n-o stii asa bine. Cu toate ca nu m-as baza numai pe asta.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da. Citeste articole pe net, noteaza-ti cuvintele pe care nu le stii etc.

| Ady117 explică:

Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile voastre.

| P3d1a a răspuns:

Daca te pasioneaza jocurile multiplayer e o modalitate foarte buna sa inveti.

Eu am inceput cam pe la 8-9 ani sa joc un MMORPG exclusiv in engleza, primele 3-4 saptamani ma jucam fara sa inteleg nici un cuvant, apoi, jocul fiind un MMORPG ce pune iportanta pe socializare si lucrul in echipa cu alti jucatori, am inceput sa joc cu Google translate deschis. La inceput traduceam fiecare fraza de la cap la coada si apoi am inceput sa retin cateva cuvinte si le combinam cum stiam. In clasa a 5-a(adica atunci cand aveam 12ani) deja stiam perfect sa scriu in engleza dar nu stiam sa pronunt deloc si nu intelegeam mai nimic din ce se vorbea in engleza. Mi-am setat canalul de Cartoon Network pe limba engleza si cum ma uitam in fiecare zi la desene la varsta accea intr-un an am invatat limba perfect.

Ideea este: Fa ceva ca iti place daca vrei sa inveti o limba, daca pur si simplu stai si tocesti manuale o sa uiti limba cum uiti si alte materii/subiecte pe care probabil le stiai perfect acum cativa ani.

| UnuCuSapca a răspuns:

Se zice ca cea mai buna cale de a invata engleza este sa o folosesti ca un 'native speaker'. Adică eu se uita la tv vorbest, citesc in engleza... Mie imi place sa mai uit la drop the mic sau in general la the late late show with james corden pentru ca vad ce expresii folosesc etc. Duolingo mi se pare prea de începători idk, poti sa folosesti si subtitrări, sa vezi cum se pronunta unele cuv, sau in ce context se folosesc... Ai prins tu ideea. Despre articole. Eu citesc doar articole in engleza pentru ca străinii le fac de obicei mai bune. La seriale/filme nu ma uit dar sigur ajuta si alea. Scz daca sunt multe greseli am scris treaba asta in viteza

| iChappie a răspuns:

Eu am învățat din jocuri.

| LucianDumitru13 a răspuns:

Dacă tot vrei să înveți engleză îți recomand să te uiți la seriale în limba engleză dar totuşi subtitrate, astfel îți vei forma un vocabular, după care o să trebuiască să înveți gramatică(timpuriile verbelor, cum să le treci de un timp la altul, transformare din vorbire directă în vb. indirectă, etc.) Sper că am fost de folos...

| denisaroman118 a răspuns:

Descarca aplicatia pe telefon Duolingo

| iChappie a răspuns (pentru denisaroman118):

Nu mi-a plăcut aplicația sa îți spun sincer.