| adriano_2181 a întrebat:

Azi va adresez si eu o problema careia i-am gasit integral raspuns si anume: intr-o seara am fost la un liceu, in dorinta de a discuta o problema cu un baiat de acolo, el a iesit de la ore seara si am mers cu el pe trotuar sper autogara, pe drum, din spate a venit un individ si si-a aplicat mai multe lovituri de pumn celui care era cu mine, baiatul acesta care a fost lovit l-a sunat pe tatal lui sa vina ca s-a luat cineva de el, iar cel care a dat cu pumnul a fugit, eu am fugit dupa el in scop de al prinde. dar vazand ca el intra pe o strada mai laturalnica am decis sa ma opresc.cine stie ce imi facea si mie. Tatal celui agresat este politist, astfel a venit in seara respectiva la mine acasa, dorind sa vorbeasca cu parinti mei si cu mine, baiatul agresat sustine ca eu l-am pus pe acel individ sa se ia de el. A2-a zi baiatul a mers la spital, i-sa facut certificat medico-legal. Tatal baiatului mi-a spus mie sa ma interesez in decurs de o zi cine este respectivul individ care l-a batut pe baiatul sau.Eu am 16 ani, ce mi-se poate face mie legal in aceasta situatie daca nu se afla cine este acel individ? Ce sanctinunii mi-s-ar putea aplica mie in acest caz? Mentionez ca cel agresat este minor de asemenea.Astept raspuns.Multumesc!

3 răspunsuri:
| reflection13 a răspuns:

Chiar daca tatal baiatului agresat depune o plangere oficiala, nu te poate acuza nimeni fara dovezi concrete. Tu ai fost martor. Si din moment ce tu nu ai nici o vina, nu vad cum te-ar putea relationa cineva cu agresorul. happy
Dat fiind faptul ca ai 16 ani, da, raspunzi penal pentru faptele tale chiar daca nu ai capacitate deplina de exercitiu.

| Stefan89 a răspuns:

Daca nu ai niciun martor care sa sustina varianta ta, iar cel care a fost cu tine chiar vrea sa-ti faca rau, nu prea ai ce-i face.Sanctiuni posibile...munca in folosul comunitatii,amenda+cateva luni la scoala de corectie, etc, in functie de gravitatea situatiei!

| negru30 a răspuns:

Nu exista logica