Am vesti bune pentru tine: nu trebuie sa dai la nici o facultate, poti face o postliceala daca doresti, care te pregateste intr-o meserie.
Oricum, sunt mii de studenti care termina anual si nu au loc de munca, alaturandu-se celorlalt, din anii precedenti.
Asadar, chiar nu trebuie sa te streseze facultatea, ca oricum nu vine niciuna cu loc de munca asigurat, avand sanse mai mari cu o postliceala, deoarece inveti direct meserie.
Liceul nu te-a pregatit, pentru ca ai ales unul usurel, fara matematica, fizica, chimie.
Poate la litere/limbi straine. Dar in rest... Chiar si la jurnalism cum ti se sugereaza, trebuie sa ai cunostinte din toate domeniile. Altfel, nici macar intrebarile nu stii sa le pui.
Așa e, astea cu matematică, fizică, chimie, te pregătesc pentru viață. Discutând cu foștii colegi de liceu (liceu terminat în 2016, profil real), am aflat că în afară de 2-3 care studiază matematică în facultate, nimeni nu mai știe nimic și că toți am fost dezorientați în alegerea unei POSIBILE meserii. Media de la bacalaureat a clasei a fost peste 9.
Oare să fii nehotărât la 18-19 ani nu e ceva normal?
Drept,limbi straine,jurnalism,psihologie,stiinte politice,asistență sociala,litere, geografie.
Intra cel mai bine pe site-urile facultatilor si citeste despre fiecare departament, ce materii se fac, cati ani de studiu sunt, unde te poti angaja dupa terminarea studiilor.
Cam ciudat sa-ti spunem noi ce vrei sa faci in viata dar... poate psihologie, jurnalism, agronomie...
Bună, încearcă Facultatea de Educație Fizică și Sport, dai o probă sportivă(este eliminatorie)și dacă optezi pentru kinetoterapie trebuie învață biologia:mai sunt alte ramuri profesionale in cadrul facultății :antrenor, profesor...etc.Succes.