| AlexandruHS a întrebat:

Salut.
Ce parere aveti despre evolutia noastra ca oameni?
Multi sustin faptul ca din punct de vedere al tehnologiei in ultimii 50 de ani nu am prea avansat.
Chiar este adevarat?
Sincer, eu cred ca putem schimba lumea daca am munci din greu dar in zilele de azinu prea cred ca este posibil.
Intrebarea mea se leaga in special de faptul ca in atatia ani de zile am investit mai multi bani pentru a cunoaste universul(ce nu il putem folosi pentru omenire in caz de vreo "apocalipsa"), decat am investit pentru a cunoaste oceanul, in care sunt atat de multe mistere.
Am ajuns sa cunoastem universul infinit si sa nu cunoastem planeta care ne intretine viata.

Nu vom ajunge departe in asa fel.

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Bineinteles ca-n ultimii 50 de ani s-a avansat foarte mult. Acum 45 de ani am fost pe Luna, acum 40 de ani am trimis roboti pe Marte, acum 35 de ani am trimis primele noastre sonde interstelare, acum 30 de ani am inventat calculatorele personale, acum 25 de ani am terminat de cartografiat planetele sistemului solar, iar acum 20 de ani am inventat internetul. Si-n acesti ultimi 20 de ani am perfectionat toate aceste cunostinte. Prin anul 2000 am terminat de studiat intreg genomul uman. Au fost descoperiri mari si-n ultimul deceniu, cum ar fi bosonul Higgs, sau descoperirea a peste 1800 de planete din alte sisteme solare. Exemplele pot continua. Dezvoltarea omenirii nu doar ca avanseaza, dar o face intr-un ritm tot mai accelerat pe masura ce trece timpul.
Cat despre studierea Universului si a oceanului, nu e chiar asa. Oricat de putin am fi explorat oceanele, Universul e atat de imens incat din el n-am explorat aproape nimic. Despre oceane stim cu mult mai multe lucruri decat stim despre univers. Poate tu ai auzit o comparatie facuta intre cartografierea suprafetei Lunii, si cartografierea fundului oceanic. Am auzit si eu ca s-ar sti mai multe despre suprafata Lunii decat despre fundul oceanului, dar aceste comparatii nu prea au importanta. Vom sti absolut totul despre planeta noastra cu mult timp inainte sa stim 0.1% din Univers.

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum adica nu am avansat tehnologic in ultimii 50 ani? numai in ultimii 15 am avansat enorm.

S au investigat si oceanele stai linistit, insa universul este un mister mult mai mare care atrage mult mai mult, si la urma urmei daca se gaseste o planeta care sa sustina viata o sa ne ajute mai mult decat un ocean daca vine apocalipsa