| Anonim2003000 a întrebat:

Salut ce părere aveți despre profilul stintele naturii? Cum e? Ușor greu? Materia e interesanta? Dar despre mate-info?

Răspuns Câştigător
| Donutssss a răspuns:

Si eu aveam dilema asta, intre mate-info si stiintele naturii cand urma sa imi aleg profilul. Am ales pana la urma stiintele naturii - pur si simplu pentru ca nu voiam sa fac informatica.

Acum, dupa 3 ani, s-a dovedit o alegere foarte bine pentru mine (eu care in a 8-a eram impotriva ideii de a merge la medicina am ajuns sa ma pregatesc tocmai pentru asta). Diferentele intre cele doua profiluri, cel putin in liceul meu, sunt destul de mici. In a 9-a si a 10-a se fac exact aceleasi materii si acelasi numar de ore, doar la fiecare profil probabil profii insista pe materiile specifice. Dar asta nu inseamna ca noi la stiinte nu facem mate sau info in anii astia sau ca la mate-info nu se face bio sau chimie. Depinde, oricum, foarte mult de la liceu la liceu si mai ales de la profesor la profesor.

Incepand cu a 11-a, la stiinte nu mai faci info si incepe sa se axeze totul mai mult pe bio si chimie, ceea ce pentru mine cel putin a fost foarte bine. La mate info, scad orele de bio si chimie, iar cele de info cresc. La matematica este un singur capitol in plus care se invata la mate-info si desigur se aprofundeaza mai mult materia asta.

Cat despre daca e interesant sau nu - depinde ce iti place. Scoala e tot scoala, ca pana acum, nu o sa te lase in pace la istorie/romana/engleza daca pana acum nu te-o lasat. Gradul de dificultate - depinde de tine cat efort depui. Nu e usor ca la uman, sa nu trebuiasca sa muncesti prea mult, dar nici de netrecut.

Recomandarea mea, mai ales daca nu ai idee despre ce ti-ar placea sa faci dupa terminarea liceului si nu ai o problema cu stiintele exacte, e sa mergi la unul dintre aceste doua profiluri. Cand termini, chiar o sa poti urma orice facultate fara sa te stresezi ca habar nu ai materia respectiva.

| Anonim2003000 explică (pentru Donutssss):

Mersi! Problema mea e in felul următor:
Mie îmi place informatica și am pus pe primul loc mate-info, dar îmi place și fizică și chimia(destul de mult) așa că am pus pe al doilea stinte ale naturii. Iar daca nu intru la mate-info sunt 100% sigur că întru la stinte ale naturii pentru că la liceu unde merg eu media de admitere la stinte ale naturii e 4 și ceva deci daca nu intru la info intru la stinte! Mă pasioneza și informatica(mai exact programarea) dar și medicina(ținând cont că mama mea e astistenata medicala)

| Donutssss a răspuns (pentru Anonim2003000):

Fizica se face in egala masura la ambele profiluri, de ea nu vei duce lipsa happy oricum, in cadrul aceluiasi liceu, daca chiar nu iti place profilul la care intri, nu e foarte greu sa te transferi

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Super usor!

| ALGator a răspuns:

E un domeniu extraordinar. Biologie, genetica, chimie organica (partea care tine de biologie), neurologie etc. Mai devreme sau mai tirziu poate vei avea de a face si cu mate-info, dar in acest context. Va fi o explozie a specialitatilor legate de genetica. Trage tare, pentru ca e frumos. Secretul este sa reusesti sa-ti placa. Nu invata materia ca pe o carte de tocit. Citeste pentru placerea ta, articole de stiinta de pe net wikipedia etc. Biologia e deja Science Fiction, asa ca... succes! http://www.kurzweilai.net/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca inveti nu este greu.

| Valentin771 a răspuns:

Daca vrei sa te duci intru-un domeniu de medicina e foarte bun dar daca nu e greu mai ales daca nu iti place biologia si chimia.