anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ce părere aveți despre sistemul de învățământ din România?
Vi se pare un sistem învechit?
Am citit ce a scris o persoană si mi s-a părut absurd ( nu dau nume) spunea ca în weekend învăța 12 ore pe zi, iar în timpul școlii 7 ore și temele le făcea în 2-3 ore (după ce invăța) vi se pare normal?
Cu 16 materii nu prea mai am timp de nimic.
Alte țări precum Finlanda au în program vreo 4-5 materii alese de elevi ( poate spuneți ca-i puțin, dar totuși cu 4 materii aceștia sunt cu mult peste noi, ajungând in top 10 la testele pisa in timp ce noi suntem in top 50)
Copii sunt diferiți si totuși fac aceleași chestii plictisitoare ca acum 50 de ani.
99% teorie 1% practică.
Dacă vreau sa devin inginer, marinar, programator, cu ce ma vor ajuta in viața epitetele, genurile lirice, epice, integralele de la matematică, sistemul reproducător la iepure, gama La Minor?
Dacă mie îmi place un anumit domeniu nu ar trebui să mă axez pe ce-mi place și să fac ce-mi place?
Deja ce-i prea mult strică.

Am sa vă las trei clipuri, ce părere aveți despre ele?

https://youtu.be/FgKfcTdY9wE

https://youtu.be/ycB4oeBRO9s

https://youtu.be/zU0IOXwmcmk

Ps : tipul are acum 21 de ani, administrează din câte știu canalul bug mafia, si față de un om cu facultate câștigă dublu, triplu

36 răspunsuri:
| Bufferia a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Daaaa,sigur laughing buna gluma.Adica da, uneori chiar e mult de invatat si de scris, dar nici obligata nu as sta asa de mult, deja e exagerat mai ales ca daca ar fi sa imi spuna cineva sa invat 5-6 ore, nu stiu cate ore as invata si cat as sta pe net.

| AC4S4 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Gamele de la muzica le stiu pentru ca am fost la liceu cu profil de muzica in gimnaziu, altfel probabil nu le stiam. Asta ar trebui schimbat, sa se faca muzica astfel fiecare sa stie cate ceva. Ajungand la un liceu unde la muzica stateam si primeam note de 10 doar asa, pentru prezenta.

Nu stiu in ce clasa esti tu. Eu la gimnaziu intr-adevar invatam definitiile, ca la sfarsitul clasei a 8a sa stiu doar mate si romana (pentru examen) si evident, muzica. Cate un pic din celelalte materii.
La liceu am inceput sa invat mai logic, pentru ca am crescut. Eu inca mai stiu materia de la biologie de anul trecut, nu am tocit-o.
In gimnaziu, cum sa pui un copil de 10-14 ani sa-ti invete pagini intregi pe de rost? Mai bine mai putin, si sa te asiguri ca a inteles.

De asta se numeste Cultura Generala, sa stii putin din fiecare, si mai mult din ce te intereseaza. Finlandezii au 4-5 materii. Ei isi aleg sa zicem mate, chimie, fizica, bio si nu mai fac altceva, ei vor sti doar atat. La noi se invata cate ceva din fiecare domeniu. Astazi da, s-a ajuns sa conteze mai mult notele decat cunostiintele acumulate, din cauza concurentei.

In facultate te axezi pe un domeniu, in liceu faci putin din fiecare.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru AC4S4):

Chestiile de bază le înveți pana in clasa 4-a, nu timp de 12 anihappy.
Un copil dacă iubește sa lucreze pe pc, asta ar trebui sa facă si asta ar trebui sa i se predea... Programarea, nu muzica desen, tehno, etc.
Tehnologica e degeaba, degeaba cuvântul este tehnologica, nu înveți mai nimic folositor laughing crede-ma.
Revenind la programare, asta ar trebui sa facă dacă e pasionat de asta, pe programare isi va face carieră, din programare v-a scoate bani nu din alt ceva =).

| AC4S4 a răspuns (pentru SkandallKamataru):

In fine... avem pareri diferite si oricat am incerca nu am reusi sa ni le schimbam unul altuia.
Stiu ca majoritatea elevilor din SUA nu isi stiu decat istoria tarii lor. Despre razboaiele mondiale nu stiu decat unde a luptat armata americana, daca-i intrebi ce tari au mai fost in razboi nu vor sti probabil. Mai sunt multe alte lucruri importante in istorie de care n-au habar. La geografie la fel, daca le arati ceva din afara tarii lor pe harta nu stiu ce e aia. Ei la liceu primesc note pentru silabisire...

Eu raman pe parerea mea, in Romania dupa ce termini liceul ai un minim de cunostinte, te poti duce in alta tara si vei vedea ca stii la fel de multe ca elevii cei mai buni de acolo.
Si cu "chestiile de baza le inveti pana in clasa a 4-a", asta e specific occidentului. In Germania din cate stiu din clasa a 5-a copiii deja isi aleg un profil/specializare (cum este la noi in clasa a 9a). Daca ramaneam doar cu ce am facut pana in clasa a 4-a... Stiam sa facem calcule simple, diferenta dintre substantiv si verb, ca românii provin din daci si multe alte lucruri minore. Ajungeam la facultate, stiam programare sau domeniul care ne interesa foarte bine, dar nu stiam ca plantele fac fotosinteza/ce se intampla la fotosinteza, cand a fost descoperita America, geografie lumii si alte lucruri mai importante. Ca asa fiecare sa fie informat pe domeniul lui... in rest nu ne intereseaza, cu asta nu sunt de acord.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru AC4S4):

Daca eu si mulți alții nu vrem sa învățăm ce nu ne place de ce sa o facem? Inafara de faptul ca e obligatoriu pentru ce as face-o?
Nu zice nimeni sa nu știi chestii esențiale dar nu ce ar trebui sa știe un student in domeniu happy.

Întrebări similare