Daca merge in context nu te depuncteaza deloc chiar, daca nu merge, probabil putin din punctul/punctele ala/alea acordate pentru punctuatie.
"/" in niciun fel nu inseamna "virgula", ci inseamna "sau".
E la fel ca si cum ai pune "&" in loc de si. Nu cred ca iti va anula lucrarea, mai degraba te va depuncta destul de rau pentru ortografie.
Daca folosesti asta la bac in loc de virgula, este gresit. De fapt in general este gresit, nu numa la bac.
De exemplu, propozitia: "Aveau inghetata de ciocolata vanilie fistic si capsuni."
Trebuie scrisa asa: "Aveau inghetata de ciocolata, vanilie, fistic si capsuni."
Nu asa: "Aveau inghetata de ciocolata/ vanilie/ fistic/ capsuni."
Este gresit. Chestia asta se foloseste ca sa pui doua cuvinte sinonime impreuna. Nu stiu foarte bine sa explic.
Exemplu: Autoturismul se afla in afara carosabilului/drumului.
Un exemplu destul de prost, nu ai sa folosesti "/" asa, numai ca nu imi venea altceva in minte.
Daca esti depunctat rau, nu stiu. Iti scad puncte de la categoria "Punctuatie". Ca si cum nu ai pune virgula deloc.
Sper ca am ajutat
Eu aș zice că problema cea mai mare nu e neapărat de depunctat, e să nu prinzi vreun corector puțin mai crizat și să te trezești că e considerat semn. Baftă!
Sincer, cred ca nu vei fi depunctat deloc pe chestia asta, Dar acum depinde si peste ce corectori dai. Multa bafta!
anonim_4396 întreabă: