1. Grecia si Italia alaturi de: Albania, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Bosnia, Croatia, Slovenia, Romania, Crimeea, Sardinia, Spania. Extinzandu-se pana in Asia si Africa, avem: Turcia, Syria, Libanon, Israel, Egypt, Libya, Maroc, Algeria, Tunisia. Si acestea inca nu sunt toate tarile, caci pe diverse perioade de an, a cuprins diverse tari, dar cam acestea au fost in anul 555. Tu din ce an ai vrea sa aflii? (*Romania nu a facut parte in intregime, doar Dobrogea, si totusi au existat anumite contacte si cu alte regiuni ale Romaniei, pe perioade scurte)
2. Vreau sa adaug, ca o mare parte din tarile de mai sus nu existau pe vremea aceea, nefiind inca formate complet. Dar teritoriul Imperiului Byzantin s-a extins pana pe pamanturile altor tari, care azi poarta numele acestea (cele de mai sus).
3. Totul petrecandu-se acum atat de mult timp, pe atunci nu exista Romania sau romanii. Stiu ca suna confuz, dar este asa. Ci, in acel teritoriu in care va avea sa existe Romania existau populatii mixte: daci, romani, greci, sciti, celtici, germanici, slavici, turcici, anatolieni, etc. Toate aceste populatii, se vor amesteca cu oamenii din imperiul byzantin si vor forma romanii din ziua de astazi. Si spun asta, deoarece in limba romana exista multe cuvinte mostenite de la greci, si multe traditii si influente. Tot aici as putea adauga, ca toti romanii din ziua de astazi (sau doar o parte din ei) au sange byzantin. Cel putin, testul meu Adn (conform MyTrueAncestry, o companie care iti spune din ce populatii medievale esti descendent) spune ca am aproximativ 1.52% origini din Imperiul Byzantin, alaturi de alte descendente grecesti, de exemplu (5.19% Hellenic Roman, 1.46% Seleucid, 0.88% Ancient Greek; 0.12% Greek Pontic). Aproximativ 9.17% in total. Dar, nu stiu daca aceste teste sunt realistice si nu stiu daca se aplica doar in cazul meu, deoarece provin din Dobrogea. Dar, daca aceast test ar fi adevarat (numai Dumnezeu stie), as putea sa continui cu o noua afirmatie, pe parcursul miilor de ani, romanii s-au amestecat cu dobrogenii, si aproape toti romanii de astazi ar trebui sa aiba sange byzantin si grecesc de la noi, dobrogenii, chiar daca nu ajunge la cantitati asa mari in procente. Astfel, incat as putea spune: Romania nu doar ca a facut parte din Imperiul Byzantin dar este si descendenta prin sange + limba + cultura din acestia. Deci, dacii nostri s-au amestecat si cu acestia, daca testele Adn nu ne mint, cel putin in Dobrogea.
Aici ai o harta si mai multe detalii despre Imperiul Byzantin: (https://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiul_Roman_de_R%C4%83s%C4%83rit).
Funda?
Și eu dacă sunt din Vrancea as avea adn latin?
Desigur, mai sus am spus ca nu sunt sigur daca toti romanii au Adn grecesc (byzantin), in schimb, adn latin (roman) au toti romanii. Insa cat la %, nu pot spune cu exaccitate. Pot spune in cazul meu, cat am primit in testele Adn, si cel mai probabil toti romanii sunt similari mie. Inainte de toate, doresc sa mentionez ca aceste rezultate sunt primite de la firma mytrueancestry.com si ca nu sunt responsabil pentru eventuale greseli sau daca rezultatele sunt false; eu unul am platit pentru test aproximativ 100Euro (si am si studiat separat istoria si despre adn-urile romanesti), asadar pot spune ca am facut tot ce am putut ca sa aflu, dar daca nu este adevarat e vina firmei ca a mintit si desigur a istoriei ca e falsa. In fine, uite cum sunt rezultatele mele si imagineaza-ti ca nu diferi mult si probabil toti romanii sunt aproape la fel ca mine (cu mici diferente pentru fiecare zona, de exemplu dobrogea, noi avem influente turcesti, etc):
19.3% Illyrian
15.3% Roman
8.67% Gaul
7.36% Scythian
6.96% Ostrogoth
6.69% Pannonian
5.36% Frank
5.19% Hellenic Roman
4.78% Gepid
3.15% Visigoth
2.74% Gallo-Roman
2.30% Scordisci
2.03% Roman Hispania
1.94% Thuringii
1.52% Byzantine
1.46% Seleucid
1.44% Hungarian Conqueror
1.31% Ottoman
0.88% Ancient Greek
0.68% Thracian
0.30% Kievan Rus
0.20% Samnite
0.15% Boii
0.12% Early Slav
0.12% Greek Pontic
0.05% Lusitanian
Cam asa suntem noi romanii la sange. De asemenea, Illyrian si Thracian si altele de acolo s-ar putea sa fie in realitate daci, insa firma nu are Adn de la daci, si a dat ceva similar dacilor, asa ma gandesc eu.
Totul s-a intamplat deoarece in ceea ce este azi Romania, locuiau dacii, apoi au venit romanii, apoi au venit neamuri germanice, celtice, slavice, iranice, turcice, etc. S-au amestecat toti timp de multi ani si am aparut noi.
Cred ca poti fi intre 10 si 50% latin.
Repet, nu stiu daca e real, dar ar fi cool sa fie adevarat
Daca totusi iti doresti sa aflii, poti strange bani si sa aflii. Mno, poate nu fix maine, dar pui cate putin deoparte pe luna ca sa nu simti banii si poate peste 1 an sau 2 iti vei face un test Adn. Recomand ca dupa ce iti faci un test Adn sa cauti sa pui datele pe MyTrueAncestry.
Romania nu exista pe timpul ala, RO s-a format la 1856, nu ai trecut se pare pe la ora de istorie .
Imperiul bizantin, sau Impaeriul Roman de Rasarit cum mai este cunoscut in istorie, e un nume relativ recent, partea de rasarit a imperiului Roman se numnea de fapt ROMANIA .
Daca te referi la teritoriul de astazi al Romaniei al nostru, NU facea parte, deja romanii se restrasese de pe teritoriul Daciei pe la anul 271. Avind in vedere ca Bizantu sau separarea Imperiului in 2 s-a facut pe la anul 300, deci fosta Dacie nu mai facea parte deja de 100 de ani din imperiu roman.
Pe teritoriul fostei Dacii au aparut provincii, Moldova, Transilvania, Muntenia si care or mai fi fost.
Deci tara noastra se numeste Romania de la fosotu imperiu de rasarit care se numea Romania.
Numele asta nu lau nascocit aia ce au unit Moldova cu Muntenia, lau preluat de la bizantini, sa arate ca noi am fi urmasii alora, desi cei care locuiau pe fostul teritoriu al Daciei nu avea nici o legatura sau nu mai aveau legaturi ori sa fie sub tutela bizantului.
Toate țările balcanice,nordul Africii, Israel, Siria, Iordania, peninsula Italică.
Din Romania doar Dobrogea a făcut parte din Imperiul Bizantin.
Https://www.youtube.com/watch?v=zkTZyk_CmyM&ab_channel=BalkanHistory Vezi cu ochii tai documentar de 4 minute
Zonele conduse de Imperiului Bizantin au fluctuat constant pe teritorii vaste. Teritoriul Romaniei nu a facut parte din imperiul Bizantin
Salut! Mai multe teritorii au făcut parte din Imperiul Bizantin, nu existau toate țările din ziua de azi. Dacia a făcut parte din Imperiul Bizantin.
NoSens întreabă:
andreiboss31 întreabă: