| AnaElena7 a întrebat:

Salut! Ce trebuie să stăpânesc pentru evaluare națională la matematică? Îmi doresc să intru la Colegiul Național B. P. Hasdeu si e tare greu să intru mai ales pe Mate-info. Nu vreau răspunsuri generale (algebră, trigonometrie etc) Vreau capitole concrete si tot orice sfat mi-ar fi de folos. Rog seriozitate mersi!

5 răspunsuri:
| DragosDeLaDabuleni a răspuns:

Salut! Eu o data am fost cu familia mea la castelul iulei hasdeu asa ca ioti voi recomanda pauza de mate!

| Violleta2022 a răspuns:

Invata tota materia din clasa a VIII-a, zi de zi, rezolvand exercitii si probleme la matematica dar invatand si la lb romana, ca examenele sa ti se para usoarea si s aiei medie mare.
Ce vrei tu nu exista, "capitole concrete" din toata materia, fiindca subiectele sunt secrete si se vor face abia la anul, cu 1 luna inainte de examen.
Acorda seriozitate invatatului, ca numai de tine depinde sa intri la un liceu bun!

| MeisterSchnitzel a răspuns:

La examen se dă din toată materia pe care ai făcut-o în gimnaziu, dar toată; îți poate pica ceva ce ai studiat două lecții în clasa a V-a și de-atunci ai uitat complet - bat-o Stalin de sumă a lui Gauss! - așa că trebuie să fii atentă să-ți repeți, că nu poți fi niciodată sigură.
Eu îți zic asta ca cineva care a pățit-o.

| Birb a răspuns:

Iti recomand sa inveti expresiile algebrice, functiile (algebra) si asemanarea, congruenta si proprietatile figurilor geometrice (in plan si in spatiu) (geometrie) pentru subiectul III. La subiectele I si II invata formulele. In orice caz verifica sa nu fii ratat ceva, dar cam asta e baza. Succes in continuare!