| FrateleAndrei a întrebat:

Salut.Cine ştie cum se înmulţesc rechinii! Prin ouă sau nasc pui vii.
Acord fundă.

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

Rechinii sunt peşti. Se observă după forma cozii (pe verticală). Mamiferele (singurele fiinţe care nasc pui vii) acvatice au coada pe vorizontală (balene, delfini). Prin urmare rechinii sunt peşti, deci fac ouă.

Depun icre (ouă).

12 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Raspunsuri contradictorii.De ce nu cauti pe net?

| Radu284 a răspuns:

Prin oua. Dar unele femele le fecundeaza inauntru, si nasc pui vii. Uneori le depun si puii ies in afara corpului mamei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se inmultesc! Se nasc gay si infiaza pui vii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deoarece nu sunt incadrati in categoria mamiferelor, putem deduce cu usurinta ca cestia nu nasc pui vii, ci prin icre.

| Blamely a răspuns:

Depun icre, ca peștii.

| Neverrrrrr a răspuns:

Nasc pui vii

| Neverrrrrr a răspuns:

Depun icre pe suprafete dure.

| FrateleAndrei explică:

Pe care să o cred?
Mira să şti că am cautat pe net dar în zadar.

| Radu284 a răspuns (pentru FrateleAndrei):

Cauta: Shark reproduction

| Teardrop a răspuns (pentru FrateleAndrei):

Rechinii sunt peşti. Se observă după forma cozii (pe verticală). Mamiferele (singurele fiinţe care nasc pui vii) acvatice au coada pe vorizontală (balene, delfini). Prin urmare rechinii sunt peşti, deci fac ouă.

Depun icre (ouă).

| FrateleAndrei explică:

Am gasit insfarsit reproducerea.Problema este ca unele specii se inmultesc prin oua altele nasc pui vii.Deci am doua raspunsuri.Cui ofer funda. Neverrr Blamely Radu 284 Cui?
Mai bine sa nu se supere niciunul nu acord funda dar ma bucur foarte mult ca m-ati ajutat.Sa aveti o zi cat mai buna.

| Samic423 a răspuns:

Pui vii

| VladTheKoala a răspuns:

Buna! Cred ca s-a creat o problema, iar eu o sa incerc acum sa o rezolv. Inmultirea la rechini este deosebita fata de majoritatea pestilor. Rechinii sunt pesti, intr-adevar. Dar cine mai stie de aici definitia mamiferelor? Profesorul/profesoara de biologie spunea: "Mamiferele sunt animalele care nasc pui vii si ii hranesc cu laptele produs de mamelele lor." Dar eu nu o consider pe aceasta neaparata, pentru ca animalele care nasc pui vii se numesc "vivipare", nu "mamifere"! De exemplu, ornitorincul si echidna, monotreme, amandoua mamifere, nu nasc pui vii, ci depun oua, dar isi hranesc puii cu laptele produs de mamele, ceea ce este mai important. In concluzie, termenul de mamifer inseamna "un animal care isi hraneste puii cu laptele produs de mamele". Eh, asta este altceva.
Cat despre reproducerea rechinilor, as putea spune urmatoarele lucruri:
- la rechini, fecundatia este interna;
- la unele specii de rechini, ouale fecundate ajung in apa, unde se dezvolta puii;
- la alte specii de rechini, dezvoltarea oualor se face in interiorul corpului, dupa care ii nasc vii. Ii nasc vii, dar datorita oualor care se dezvolta in interiorul corpului, nu unui asa zis "fat" care se dezvolta in interiorul corpului. Este totusi o diferenta foarte delicata, descoperita in ultimii ani.
O zi placuta!

Întrebări similare