Intrebarea nu e stupida. Fenomenul este real.
Ca sa-ti raspund ar trebui sa scriu aici un tratat de oceanografie.
Un sigur exemplu- zona insulelor Aleutine, unde se unesc cele doua oceane, e una dintre cele mai bogate zone de pescuit de pe glob. Apele reci si mai putin sarate ale Oc. Arctic se combina totusi in zona de contact cu apele mai calde si mai sarate ale Oc. Pacific. Aceasta combinare a apelor determina bogatia planctonului si implicit a celorlalte vietuitoare care se hranesc cu planctonul: pesti, crabi, creveti.
Daca vrei sa stii mai multe fa o cautare pe Wikipedia.
Probabil te referi la imaginea asta:
https://www.adn.com/......013/02/05/
După cum explică și articolul, nu este deloc vorba despre două oceane care se întâlnesc dar nu se amestecă.
Efectul este creat de vărsarea în ocean a unor râuri glaciare bogate în sedimente. "Granița" respectivă nu este fixă, și nici permanentă, în cele din urmă apa se amestecă.
Apa calda si rece nu o se amesteca...incearca sa pui intr-un pahar cu apa rece colorata in rosu apa calda colorata in albastru unul deasupra altuia. Poti gasi acest experiment pe Youtube https://www.google.ro/......https?/url
si este si de la sare
Nu poti crea intr-un pahar ceea ce se intampla la nivelul miliardelor de miliarde de tone de apa din ocean unde sunt mai multi factori decat in pahar, curenti marini etc. Sunt si locuri unde apa s-a amestecat odata cu construirea canalelor ( Suez, Panama ) si au degradat echilibrul ecologic. Ce spui tu e chiar pe un documentar Discovery si e f adevarat, se vede din aer si culoarea diferita apelor.