Parcă în fiecare an e din ce în ce mai uşor, deci să nu te stresezi. Dacă eşti silitor şi înveți materia pe parcursul anului (şi o înțelegi în primul rând) atunci pentru BAC îți vor rămâne de făcut doar subiectele de anii trecuți. Ar fi bine să începi pregătirea în timpul clasei a 12 sau chiar în vacanța de vară dintre clasele 11-12. Dacă eşti deştept şi vrei doar să iei 6, atunci poți începe pregătirea doar în ultimele 1-2 luni.
Dacă vrei să iei notă mare (ceea ce recomand), atunci să rezolvi multe subiecte în timpul anului, măcar 1 pe săptămână (1 subiect din fiecare materie).
Bac-ul este greu pentru cei care nu invata nici pe parcursul liceului, nici macar in ultimul an.
Daca intelegi materiile si nu esti doar un tocilar, atunci bac-ul este relativ usor si-l poti lua ca atare.
Mai intervin si Legile lui Murphy, respectiv factorul de NOROC.
Devine din ce in ce mai usor pe an ce trece. In ritmul asta, o sa ajunga sa dea exercitii de genul "2+2x2=?" la tot subiectul I sau, de ce nu, chiar la subiectul II (la III nu chiar).
Mate M2 - subiectul 1 e banal, toata lumea care a terminat liceul ar trebui sa stie sa-l faca. Macar o parte din el ar stii si un elev de clasa a 8-a. Subiectul II e un pic mai complicat si mai lung, de obicei ceva matrici sau polinomi. Subiectul III e cel care prezinta probleme, de obicei se dau limite sau integrale.
Fizica - eu am dat la biologie, dar am avut colegi care au ales fizica. Au zis ca e mai simplu, dar concret nu stiu ce sa-ti zic.
Romana - subiectul I e si aici simplu. Primesti un text la prima vedere si exercitii pe baza lui: sinonime, antonime, 2 exemple din text pentru ceva anume (de exemplu, descriere a unui personaj, de ce e proza sau de ce e poezie, unde isi face simtita prezenta eul licric), de-astea. Mai complicat e cand trebuie sa comentezi (6-10 randuri, parca) un fragment din text, fie ca e proza, fie ca e poezie. Acolo incepi sa bati campii La subiectul II, ai text argumentativ. Dupa 4 ani de romana, oricine ar trebui sa fie in stare sa faca macar jumatate pana aici. Subiectul textului e de obicei unul care te face sa-ti dai ochii peste cap sau care te plictiseste, dar cred ca gasesti 2 argumente. La subiectul III e ceva mai complicat si trebuie sa stii cam toate operele predate. Nu e nevoie sa tocesti niste compuneri, ci sa stii ce se intampla in opera si cat de cat caracterizarea personajelor (cu tot cu citate). S-a dat de multe ori caracterizarea personajului principal sau tema si viziunea artistica. Trebuie sa stii si autorii, care opera e ante-belica/inter-belica/post-belica, din ce curent fac parte (romantism, clasicism, modernism etc) si ce sunt (aici sunt mai multe, de exemplu: roman psihologic sau nuvela). Nu iti spune numele operei in subiect, iti dau 3 autori din care sa alegi, un curent, subiecte genul "Prezinta caracterizarea personajului intr-un roman psihologic" etc (de asta trebuie sa stii ce am scris anterior).
Eu una n-am facut pregatire Dar am invatat constant in cei 4 ani. Logic, nu tocit! Rezultate: mate 9, romana 9, 60, am ales biologie in loc de fizica. Daca le inveti logic si stii ce ti se cere, nu e mare lucru. E ca o teza mai lunga cu materia din mai multi ani.
M-am pregătit de m-am spart. În ultima săptămână am citit constant că mă panicasem. În rest atenția la ore e esențială