| vladciubuc10 a întrebat:

Cum pot evolua la subiectul II la romana? La scoala dau teste din subiect de bac, si mai mult de 16 puncte nu reusesc sa fac... la unele teme pe care trebuie sa le abordez se intampla chiar sa nu am idei. Ceva solutii?

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa citesti mult, cat mai mult. Toate raspunsurile se regasesc in bibliografia obligatorie si optionala primita in fiecare an. Citeste-o pe toata cu mare atentie si vei lua punctaj maxim.

| Anca6991 a răspuns:

Subiectul 2, daca imi aduc bine aminte, consta intr-un text argumentativ pe o tema data. Cel mai important e sa ai o baza solida de informatii, din diverse domenii, caci asa iti e mult mai usor sa iti gasesti subiectele. Sfatul meu e sa iei teme la intamplare si sa incerci sa faci cat mai multe astfel de texte, pentru ca astfel iti dezvolti si capacitatea de exprimare. Si nu in ultimul rand trebuie sa reusesti sa umpli limita aceea de spatiu care consta intr-o mare parte din punctaj. Eu la bac am inceput sa scriu pe ciorna tot ce imi venea in minte, treceam de la o idee la alta pentru ca atunci cand imi venea o idee si incepeam sa o scriu, instant imi veneau alte idei. Si stii cum e dupa ce ai ideile, ramane doar sa le dai o forma placuta pentru cititor. Bafta!