Modulul psihopedagogic este pentru certificarea competentelor pentru profesia didactica.
Practica pedagogica este obligatorie.
Daca nu doresti sa predai, nu faci acest modul!
Sunteți unii care ați considerat că un anumit candidat, cu anumite ideologii amestecate de-a valma, ar fi bine pentru viitorul României.
E dacă ieșea acel om, președinte, nu te mai gândeai "cum să scapi de practică", căci devenea Obligatorie, precum era în sistemul de învățământ comunist!
Vă văitați, voi ăștia "tineri cu ifose de facultate", că nu vă angajează nimeni, că aveți pretenții salariale, vreți luna de pe cer, dar când angajatorul vă întreabă de competență, experiență, dați din umeri!
Mă țâcă, uită-te la sistemele de învățământ occidentale unde baza studiilor superioare este practica, este voluntariatul, care la finalul facultății aduc plus valoarea Diplomei de facultate și deschid ușile multor instituții, multinaționale unde sunt angajați imediat!
Numai la noi, s-a inventat lenea și doar teorie în facultate!
Îi dau dreptate celui care a scris că "îți trebuie certificatul de handicap" ca să nu participi la practică!
Și, să nu uit! Pe timpul comunismului, după ce ajungeai la gimnaziu, până terminai facultatea era Practica obligatorie în agricultura patriei!
Nu poti sa scapi de practica, caci practica consta in a preda, cum vrei tu sa termini modulul fara sa predai efectiv? Eu lucram, si totusi am predat; am predat chiar doua materii. De ce vrei sa scapi de predat, esti chiar varza, sa nu fi invatat tu chiar nimic?
Domnule Romeo, ar trebui sa va urmez modelul! Dumneavoastra in 2010 intrebati de sexul in trei!
Apreciez raspunsul si sfatul practic.Nu apreciez insa ca ati asumat ca incompetenta este cea care ma face recticient din a practica.Am pus o intrebare simpla la care speram sa primesc raspunsuri care sa ma ajute, in schimb, m-am lovit de oameni care si proiecteaza frustrarile privitoare la tineret pe mine.
Sunt foarte multumit de tinerii de azi, dintre care de altfel doi sunt copii mei. Nu stiu despre ce frustrari vorbesti. E o contradictie aici, pe care nu o inteleg. Vrei sa poti sa predai, asa ca faci modulul, dar nu vrei sa predai, nici macar o lectie, atat, asa ca vrei sa scapi de practica pedagogica, de lectia pe care ar trebui sa o predai. Eu nu prezum ca esti incompetent, ci invers, prezum ca esti competent, de unde si mirarea mea ca tii atat de mult sa scapi de o lectie. Daca te uiti mai bine, e o intrebare; ideea e ca tu sa iti spui: ''Sigur, stiu cate ceva, nu am de ce sa nu predau o data''. Nu prea vad cum o sa iti dea scoala dreptul de a preda, nota trecere la metodica, fara ca tu sa fi predat; lectia aia e punerea in practica a tot ce ai invatat. Este si evaluare. Poate denumirea de ''practica'' te-a indus in eroare, sau poate ai anxietate sociala, sau de alt tip, cine stie. Posibil sa nu ai de gand sa predai, multi fac facultatea, inclusiv modulul, si nu predau. Dar totusi. E ceva important.
Practica asta, in caz ca nu stii, consta intr-o vizita la un liceu bun, asisti la o lectie, asisti la lectiile catorva colegi, iar la un moment dat tii tu o lectie. De ce ai vrea sa scapi de asta? Primesti o nota, care iti trebuie ca sa absolvi modulul. Nota se da usor, toata lumea te intelege, profesorul de acolo e de partea voastra. Dar nu vad cum ar putea sa dea nota din oficiu. Nu prea cred ca daca lucrezi esti scutit.
Nu poți să scapi, dar să știi că e fain. Am predat 10 ore la un liceu si a fost cu mine mentorul, am avut ceva emoții dar a trecut.
Si cum vei invata sa lucrezi cu elevii daca nu faci practica?
Practica e obligatorie, fara exceptie.
Cred ca faci o confuzie totusi.
Daca ai ales modulul pedagogic, Practica pedagogica este obligatorie.
Practica din facultate, de aia poti fi scutit daca lucrezi deja in domeniu.
Stagiul de practica oferă studenților posibilitatea de a-și pune în aplicare cunoștințele teoretice acumulate în facultate și de a dobândi cunoștinte tehnice, învățând să lucreze în echipa și îmbunătățindu-și abilitățile de comunicare, într-un mediu de lucru profesional.
Spre ex: https://events.info.uaic.ro/stagii-de-practica/
Cred ca si un program de intern daca urmezi cateva luni, poti fi scutit de practica.