Cască ochii și urechile la oră (dar suntem convinși că n-o s-o faci) și poate-poate rezolvi ceva
"AlexandruContFacutLaMisto: Taci dracu din gura...Vezi-ti dracu de viata ta ca singura ta realizezi e ca i-ai tras-o uneia si ai facut un copil.Pacaliciule"
lăsând la o parte username-ul, vedem că iar ai impresia că vorbești cu mă-ta! (de remarcat cratima)
Bănuim că tot cu mă-ta ai impresia că vorbești. Deh, obișnuința, bat-o vina! (de remarcat cratima)
Buna.Gasesti pe YouTube videoclipuri cate doresti, cautand dupa cuvinte cheie. Exersezi asa cum auzi acolo, chiar in timp ce faci altele prin casa si sigur iti vei imbunatati pronuntia.
Ai nevoie doar de cineva care sa-ti explice cum se citesc silabele la ei. De exemplu:
La ei silaba AU se citeste O parca. Sau ç acesta cu codita se citeste S. Sau daca un cuvant la ei se termina intr-un singur e, atunci e-ul respectiv, nu se citeste. In schimb daca acel e are accent ( o liniuta deasupra lui ) sau daca se termina cuvantul cu doi de e, abia atunci se citeste e-ul. Si cam atat imi vine in minte. La scoala stiam foarte bine sa citesc in franceza, doar ca eram praf la scris si la tinut minte cuvintele
Sper sa te ajute aceste videoclipuri:
https://www.youtube.com/watch?v=OJeMmnyHnzQ
https://www.youtube.com/watch?v=ThR_iRTUZFk
https://www.youtube.com/watch?v=9mOfa31M1xw
Recomand să scrii mult în limba pe care vrei să o studiezi.
Așa procedez eu cu engleza și am reușit să învăț să citesc în engleză, doar scriind. Dar recomand să începi mai întâi cu melodii în franceză, ca atunci când le scrii versurile pe hârtie și încerci apoi să le traduci în limba ta să și ai versiunea pronunție.
Și așa garantat îți vei însuși cel mai rapid cititul într-o altă limbă.
Apoi recomand și filmele în franceză, tot acolo ai idee cum se face de fapt pronunția în limba cutare. Așa, tu poți și să citești orice random pe net, articole sau cărți chiar. Însă nu o să ai însușită citirea corectă, dacă nu ai și pronunția cuvintelor în minte.
Iar cel mai simplu este să înveți pronunția cuvintelor, din învățatul audio (Netflix, filme, documentare, Youtube, cântece, versuri, citit, dar în format audio) ca să aprofundezi cititul apoi într-o limbă străină, mai ales una care nu e strict fonetică, ai nevoie de corelarea audio - video (pronunție - scriere) simultan.
Succes!
E simplu hai sa-ti explic daca urmez regulile astea n-ai cum sa nu citesti decent.
1. Fii atent daca ai cuvinte care se termina in consoana,consoana respectiva nu se citeste, la niciun cuvant nu se citeste consoana daca e ultima de exemplu sa conjugam verbul a fi=etre:
Je suis
Tu es
Il est
Nous sommes
Vous etes
Ils ont
Deci toate cuvintele se termina in consoana dar consoana nu se citeste deci citirea corect ar fi asa : Je suis= je sui, tu es=tu e, il est=il e, nous sommes= nous som(bine in de fapt se pronunta nu som, dar iti explic mai jos cum esi cu vocalele), vous etes=vuset, ils ont=ilson. Deci ideea e simpla cand ai consoana ultima nu se pronunta, asa e si in cazul vocalelor care sunt ultimele daca nu au accent pe ele.Si unde vezi cuvinte gen vous etes sau ils ont,aceste cuvinte se pronunta lipit pentru ca e ceva asemanator cum ar fi in romana dintr-odata gen se intalneste consoana din primul cuvant cu vocala din al doilea.
Uite alt exemplu legat de vocale. Je m'appelle Andrei-eu sunt Andrei. Vocala din Je m'appelle, adica e de la sfarsit nu se pronunta, iar pronuntia corecta ar fi Je ma-pel. deci aici nu se pronunta ultima vocala, dar uite la exemplu asta se pronunta : soufflé=sufleu, iar in franceza se pronunta suflee. Deci unde vezi la sfarsit acel ', se pronunta asa.Mai sunt cele de baza gen unde vezi ''au'' se pronunta 'o' de exemplu: cadeaux, se pronunta cado.Iar unde vezi ''ou'' se pronunta o, dar un o mai lung gen oo.Ti-am zis baza ar cam trebui sa pricepi. Daca nu intra si tu pe chaptgpt si spune-i ajuta-ma sa invat franceza si cauta un text in franceza ia toate cuvintele la rand si scrie-le acolo si spune-i aplicatiei sa iti spuna cum se pronunta fiecare cuvant in parte.Si dupa poti sa intrebi aplicatia dar de ce se pronunta asa si iti explica.
Vorbeste cu parintii tai sa-ti puna un meditator la limba franceza odata pe saptamana si incearca pe internet cu Duolingo.com odata sau de 2 ori pe saptamana cate 30 de minute.