| Dani778 a întrebat:

Salut! Cumva la Liceu(prima data cand fac studii liceale) o sa se sutina un test initial? Sau testele intiale se sustin in clasele X-XII?

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

Da. Depinde de profesor.

E normal sa primesti test initial in clasa a 9-a. Profesorul trebuie sa stie care sunt cunoștințele elevilor si sa vada daca exista lipsuri care trebuie umplute.

Ba chiar e posibil să primești test initial din primele cateva lectii predate de profesor (care deja nu mai e test initial decat cu numele). Astfel e posibil să primești test inițial si la materii noi (cum e logica, spre exemplu).

Dar stai calm, testele initiale nu se trec de regula in catalog (depinde de profesor).

Si chiar daca sunt trecute, la liceu notele nu mai sunt chiar atat de importante ca la generală. Daca la evaluarea națională s-a tinut cont de medii, la bac nu o sa se tina cont.

Nu sta cu grija pentru testele initiale.

| Dani778 explică (pentru PainTech):

Iti multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru informatii extra! Nu am nici-o grija cu testul initial, eram curios daca o sa am un test initial sau nu.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Examenul de intrat (admitere) la liceu se sustine la terminarea clasei a VIII-a si cel final, la terminarea clasei a XII_a, BAC-ul.
Daca te referi la testele date de profesori la intrarea la liceu, depinde numai de profesor si stilul lui pedagogic.
Unii sunt interesati sa vada cat stiti, altii vor sa va cunoasca pe parcurs cand va asculta la ore.

| sierra1 a răspuns:

Toată lumea face liceul prima dată că a 2 a nu e permis. Asta cu testele inițiale e la mâna profului: dacă vrea dă, dacă nu, nu.

| Elena9328 a răspuns:

Da. La inceput se da un test. Dar n are importanta
Cel putin la mine nu a avut.

| Fabianaa a răspuns:

Da se susțin. Dar nu e prea diferit de testele inițiale susținute în gimnaziu.

| Cosmin38384 a răspuns:

Eu am dat la toate materiile