| Patrick_Maioș_1987 a întrebat:

Salut big grin
Am o intrebare care ma framanta putin...acea problema e ce profil sa alec la liceu. Eu sunt momentan in a 7-a si sunt bun la majoritatea materiilor Mate 9 Romana 9 Chimie 10 Fizica 10 Engleza 10. Oare la ce profil sa ma duc....toti colegii mei vreau sa mearga la filo dar eu am indreptari inspre mate info (amandoua licee sunt "legate"). Mate info e chiar asa de greu cum spune toata lumea sau ar trebui sa aleg filo?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Alege un profil de liceu in functie de ce facultate vrei sa urmezi dupa liceu, de calitatile si inclinatiile tale. Nu te lua dupa altii, alege ce vrei tu.

| Patrick_Maioș_1987 explică (pentru Ioandelasal):

Pai daca ma duc la mate info o sa ma intalnesc cu colegi in pauze...mai am vreo 3 care tot la mate info vor sa mearga... poate am norocu sa pic cu ei in clasa xD

6 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Depinde ce facultate vrei sa urmezi si ce drum,daca vrei ceva pe domeniu umanist (gen Drept,Psihologie,Litere,Istorie,Geografie etc) alegi filologie sau stiinte sociale. daca vrei ceva pe profil real de genul(Politehnica, Informatica, Calculatoare, Medicina, Nave etc) alegi mate-info sau stiintele naturii.
Insa poti alege si profiluri tehnologice daca ai vise de inginerie..nave..laborant etc.
Dar mai sunt si cele economice daca vrei ASE, Contabilitate etc
Si cele vocationale:teologice, sportive, de Arta..aici trebuie sa ai vocatie, talent, ceva special.happy
Succes maxim oricum si orice alegi.happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Specializarea de "Matematică-Informatică" este cea mai GREA : se face Mate M1 ( cea mai grea matematică ) şi multă Informatică ( + dai Atestatul la Info, la sfârşitul clasei a 12-a )!

Vezi disciplinele la care vei da teze la linkul :
http://isj.gj.edu.ro/wp-content/uploads/2015/10/teze_2015-2016.pdf

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php

Vezi materiile la care vei da BAC în Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

Vezi alte detalii despre BAC-ul după legea nouă în răspunsurile pe care le-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......iam-ca-se/

Toate cele bune!

| Bobby711 a răspuns:

La filo nu se invata nimic daca vrei sa iti irosesti 4 ani din viata acolo sa te duci. La mate info e greu mai ales daca alegi intensiv. Ai mai multe ore de mate mai multa materie si dai la bac cea mai grea dificultate la mate daca dai la intensiv. Daca le ai cu mate si te duce capul e numai bine insa sa nu crezi ca numai mate e greu nuuu sa vezi cand scrii 2-3 pagini la info doar pentru o problema + ca problema trebuie scrisa perfect pe calculator sa mearga de exemplu scrii tot perfect insa ai uitat sa pui; nu merge da iti zice el unde ai gresit insa e doar un exemplu sa iti dai seama ca o greseala nesemnificativa iti face praf problema.Eu la chimie am fost praf mereu am scos doar media de trecere laughing) prin urmare habar nu am sa iti explic daca e grea sau nu laughing. La fizica sunt multe formule de invatat + problemele alea care sunt destul de grele.Romana e putin mai usoara ca la filo adica nu vei avea de scris 15 pagini doar 13 laughing La chimie bio zic eu sa dai insa e bataie mare pe chimie bio daca nu ai media mare sa nu dai lumea fuge de mate info deci daca ai avut o medie decenta poti sa intri la liceul ala bun la care nu sperai sa poti intra fara o medie buna.

| mindyabusiness a răspuns:

Esti cam mic. eu spun sa astepti pana in clasa a 8-a semestrul al doilea si vezi ce materii iti plac mai mult

| Dellya_Fox_1998 a răspuns:

Du-te pe mate info, este greu pentru cei care nu invata