Sfatul 1:
IGNORA ce scrie Violetta. Vrea doar sa te dezinformeze.
In Romania asigurarea se face pe masina si proprietar si e valabila indiferent cine conduce masina. Punct.
Nu-ti da Politia amenda, dar vezi ce asigurarea are matusa si daca esti acoperit de polita ei.
Aici ai mai multe intrebari si raspunsuri legate de accidente si asigurari:
https://lwvworc.org/ro/is-it-illegal-to-drive-someone-elses-car
Nu te lua dupa imbecila de Violleta2022, asigurarea este pe masina, nu pe conducator auto. Asigurarea e valabila indiferent cine conduce masina.
Complet eronat ce scrie Violleta2022 si nu inteleg de ce insista mereu cu raspunsuri gresite si aberante.
In Romania asigurare se face pe masina nu pe sofer.
Daca numele de familie este la fel, nu au voie sa te amendeze si ai voie sa circuli in toata Roamnia fara nicio problema.
Ce treaba are numele de familie? Crezi ca baietii care conduc dubele de la Fan Curier ii cheama pe toti Curier? Hahahaha
Nu mai inventati legi oameni buni, mai ales daca nu le stiti deja pe alea care exista
Ma omule tu cand cumperi o masina de la cineva nu ai voie sa mergi daca e pe numele la ala, se poate retine talonul daca nu stiai, ai 30 de zile parca daca nu s-a modificat sa o treci pe numele tau... Daca o ai pe numele unei rude si le zici ca e de la o matusa, un unchi etc. ei daca vor iti poate retine talonul daca nu stiai.
Mai si comentezi aiurea de parca ai stii legislatia), dar asta e romanul le stie pe toate csf
Pritene, esti total pe alaturi. E fix cum ziceam eu. Inventezi legi fara sa le stii pe cele care exista.
Fii atent, si citeste de 2 ori daca ai nevoie.
Cand cumperi o masina ai la dispozitie 90 zile sa o treci pe numele tau. In aceste 90 zile ai tot dreptul sa mergi cu masina, inclusiv pe asigurarea vanzatorului. Aici e vorba de vanzarea unei masini si de transcrierea ei.
Omul intreaba strict de asigurare. Omul NU a cumparat nicio masin. Intelegi DIFERENTA? Omul NU a cumparat o masina. El doar conduce o alta masina cu toate actele in regula.
E greu de inteles?
Lool, tu nici nu ai inteles intrebarea, doar scrii chestii random
Uita-te mai sus ce i-am raspuns prima, este destul de clar, acum da este 90 de zile pana in 2017 erau 30 poti cauta, insa tot ce am explicat este destul de clar mai sus, se aplica si daca avea asigurare la fostul propietar si au trecut zilele si are logica oricum.
Si pe langa asta ce legatura are ca a intrebat doar de asigurare, automat nu trebuie sa aiba si actele masinii in conformitate cu lega? pe langa asta asigurarea o poti face si pe numele celui care conduce masina, chiar daca nu e pe numele lui...
Tu chiar nu faci diferenta intre situatia in care se face transferul de proprietate si simplu fapt ca omul conduce o masina a altcuiva? Nu poti intelege acest concept?
Numai tampenii scrii.
Tu chiar nu pricepi despre ce e vorba. Omul conduce o masina care are toate actele in regula. Punct. La fel cum un curier conduce masina firmei, la fel cum tu poti inchiria oricand o masina pe numele alcuiva.
Fa DIFERENTA intre a conduce masina altcuiva si A CUMPARA o masina si a fi obligat sa o transcrii.
Opreste-te din a mai scrie prostii. Te faci de rahat rau
Si tu nu intelegi ca daca te opreste politia si nu e masina ta iti poate lua talonul? cauta pe Google, iti zic caz concret pe mine care m-au oprit de 2 ori si mi-au zis clar ca data viitoare imi iau talonul, cu toate ca aveam bonul fiscal si trecuse cateva luni, intelegi sau nu ca iti pot lua talonul?
Ce bon fiscal aveai tu?
Hartia aia de vanzare cumparare sau cum se numeste ea si totusi m-au oprit de doua ori si m-au lasat, pe langa asta si pentru o folie neomologata mi-au zis iar de talon. Nu stiu cum sunt la voi, dar aici te executa daca te prind de mai multe ori si mi se pare corect pana la urma. Acum zi-mi si mie unde scrie ca ai voie sa conduci o masina asa cand vrei tu, mereu daca nu e pe numele tau?
Arata-mi o lege unde scrie asta?
Deci tu ești efectiv incapabil să înțelegi despre ce e vorba aici.
Îți repet a 5a oară.
Tu, pentru că ai cumpărat o mașină ești obligat să o transcrii in 90 zile. De aia a zis poliția că îți ia talonul.
Tu ești capabil să înțelegi că omul că a pus întrebarea nu este în situația asta? Poți înțelege acest lucru? Omul pur și simplu conduce o mașină a altcuiva. Nu a cumpărat nimic încât să fie obligat să o treacă pe numele lui. Poți înțelege asta?
PS. Vezi că legile nu scriu lucruri care se permit. Legile scriu lucruri care nu se permit sau care ridică obligații. Deci, tu i prostia ta poți să îmi spui ce lege interzice că eu sa conduc mașină vecinului? Poți? Normal că nu poți, nu interzice nicio lege as ceva.
Acum, ia de la capăt toată discuția și poate realizezi intr-un final că tu nu ai înțeleg diferență între a conduce o mașină cumpărată de la altcineva și netranscrisa inca și pur și simplu a conduce o mașină împrumutată. Și hai sa închidem discuția că e clar că nu înțelegi despre ce vorba.
Ești ilegal de prost. Tu chiar nu înțelegi despre ce se vorbește.
Vezi ca gresesti. "suntserios" are dreptate.
Unul din principiile drepului spune: „În spațiul privat acționează principiul conform căruia este permis tot ce nu este interzis. În spațiul public acționează principiul conform căruia autorității îi este interzis tot ceea ce nu îi este permis de lege"
Eu pot sa incredintez masina mea sa o conduca oricine are permis de conducere. Nici o lege nu interzice acest lucru. Conform Codului Penal - art. 335, nu am dreptul sa incredintez masina care nu indeplineste conditiile prevazute de Codul rutier.
Totusi pentru a se justifica faptul ca masina este condusa cu aprobarea proprietarului, de regula se intocmeste o dovada sub semnatura privata.
Da, politia, din exces de zel, se poate lega de acest lucru, suspectand o vanzare fara acte.
vali06 întreabă: