| ȘtefaniaLara a întrebat:

De ceva timp mă gândesc la ce liceu mă voi duce, ce voi face și cum va fi, chiar dacă nu sunt în clasa a 8 a încă.
Mă gândeam la un liceu de arte, însă la mine în zonă nu este, ci doar într-un oraș mare, iar ai mei zic mai bine să fac un liceu în zona în care stau, aproape de casă.
Problema e că mi-e rușine să le zic unde vreau să merg, doarece poate vor zice că nu se poate sau ceva de genul.
Nu prea mă pricep cu liceele și știu că mă cam stresez degeaba, nefiind clasa a 8 a încă, trec a 7 a, însă eu tot timpul am fost panicoasă și mă gândesc ce voi face la EN sau chiar la Bac și multe alte lucruri.
Ce credeți? Să mă duc într-un oraș mare la un liceu vocațional, având în vedere că nu cred că mă voi descurca la 15 ani într-un oraș mare sau să rămân acasă, la un liceu din zonă, să zicem, științe sociale? Eu zic să stau aici, chiar dacă poate nu-mi va plăcea liceul, măcar sunt acasă si știu că am un acoperiș deasupra capului.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vocație este ceea ce te cheamă. Dacă te cheamă arta, nu ai nevoie neapărată de liceu ca să o practici. Dacă te cheamă extraordinar de tare, și ți se pare că liceul este indisspensabil carierei tale artistice, atunci te vei descurca la distanță de familie, în alt oraș.

| Alverto a răspuns:

Daca îți place matematica du-te pe un liceu cu stiințe exacte(real)
Dacă nu, pe unul uman unde în ultimii ani de liceu vei studia mai puțin sau chiar de loc matematica, chimia fizica etc, dar și la uman vei avea fizica, matematică, chimie (doar în primii doi ani) doar că mai puține ore decât la real
https://blogulmincinosului.wordpress.com/......tru-liceu/

| EduardEdyZgm9 a răspuns:

In primul rand, trebuie sa înțelegi că liceul este doar o etapă a vieții iar indiferent de ce alegere vei face bacul îl vei putea da și de asemenea absolvi din aceste lucruri rezultând că din orice liceu poți face orice facultate.Ia in considere și ceea ce îți place să faci și spre ce ai înclinații deoarece liceul3 trebuie sa fie o perioadă în care sa te simți fericit cu alegerea pe care ai făcut-o spre exemplu, nu te duce pe un profil real daca nu îți plac științe exacte si ai înclinații spre limbi străine și invers.Acesta a fost doar un sfat, nu lasa pe nimeni sa iti schimbe gândirea și ceea ce simți că vrei sa faci mai departe.Foxuseza-te pe prezent și totul va fi bine, cu plăcere!happy