| baltaggu a întrebat:

De curand, am inceput semestrul 2 al clasei a IX-a is sunt interesat de ideea transferarii intr un liceu din strain strainatate,preferabil Marea Britanie. Hotararea este luata impreuna cu familia mea,dar acesti a nu pot veni cu mine,plus ca nu avem rude acolo. Exista un program,o scoala,orice modalitate? Mai am curiozitatea daca mi se poate permite sa stau intr un apartament inchiriat,nu ar fi nici o problema daca s ar putea asa. Singura problema este prezenta parintilor,nu a banilor sau a locuintei.dar trebuie sa stiu,sa aflu o cale sa reusesc,am nevoie la asta. Fac apel la cunostintele voastre, pentru ca nu am putut primi un raspuns de la nimeni pana acum.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Asta poți face doar la un liceu privat cu internat, care costă câteva mii de lire pe an.
Și ca să faci un asemenea transfer direct în cursul anului nu te ia nimeni, mai ales dacă nu știi limba. Cei de acolo în clasa a noua au făcut toți anii de școală acolo și înțeleg ce le spune profesorul la ore. Tu fără să știi limba engleză, nu ai cum.
Statul american are în schimb un program de schimb de elevi. Dacă ești acceptat, ai cazare, masă și casă la o familie americană timp de un an și participi la cursuri
într-un liceu american în clasa la care ai fi în România. După aceea te întorci acasă, faci cerere la minister să îți echiveze anul de studiu acolo, ceea ce nu se acordă în mof obligator, așa că la întoarcere s-ar putea să reiei clasa, dar de obicei, se acordă echivalarea studiilor. Dar, din nou, ca să fii acceptat, trebuie să cunoști limba la nivelul clasei de acolo, că nu stă nimeni după tine să îți traducă. Programul se găsește pe net.