| DApostol a întrebat:

Deci, foarte curand voi sustine evaluare nationala si sunt foarte indecis despre viitor.
Eu locuiesc intr-un sat si am un liceu la distanta de vreo 5km, intr-un oras apropiat. Chestia e ca, pana acum putin timp m-am gandit numai la cele din municipiu (colegii nationale), fara a ma gandi la ce voi face in continuare. Liceul de aici este bun, notele la bac sunt destul de mari, dar sunt si multi copii care nu invata, iar aici vor fi si multi colegi de ai mei si cativa profesori pe care ii indragesc foarte tare, chiar ii consider a doua mea familie. Daca m-as duce in orasul mare, as sta cu chirie, singur si eu de-abia acum mi-am dat seama ca nu imi prea place viata de la oras :/. Oriunde as fi, profilul pe care l-as urma ar fi Filologie, iar profesorii care predau materille de la bac sunt chiar foarte buni (cea mai mare medie la bac a fost 9, 98 acum 2 ani).
Si chiar dupa terminare, nu stiu ce sa fac; sa ma mut intr-un oras sau sa revin aici si sa imi deschid o afacere? SI problema este ca am facut si meditatii, fiind sigur ca voi pleca (am dat si bilingvul), insa acum nu stiu ce sa fac, si de cateva zile chiar am intrat intr-o depresie, ca sa spun asa. si chiar nu sunt in stare sa le spun si parintilor despre asta.
Voi ce sfaturi imi dati?

2 răspunsuri:
| Sadop a răspuns:

Gandeste-te daca te-ai putea descurca in oras, tinand cont ca nu mai esti la mama acasa, ci trebuie sa iti porti singur de grija.
Fa comparatie intre cele 2 licee, si gandeste-te care te-ar avantaja mai mult.
Sa nu mergi la oras cu sila fiindca iti va fi extrem de greu.
Ce vei face dupa te vei hotari, in functie de posibilitati.
Crede-ma, daca mergi la oras si tie nu iti place si tratezi totul cu dispret si la scoala iti va fi greu.
La orice liceu ai merge sa inveti, sa ai grija la anturaj si sa fii serios, te va ajuta enorm.
Spune-le parintilor, ei te vor ajuta.

Bafta!

| Neo12 a răspuns:

Hei!
Sincer, dacă vrei să înveți și să nu faci parte din anturaje negative, oriunde o poți face. Totul depinde de tine.
La oraș e o nouă viață și te poți schimba foarte mult (chiar majoritatea care au plecat din comuna mea la liceu acolo, ne-au uitat, s-au apucat de altele și așa mai departe).
Și eu învăț la un liceu din apropiere și pentru că-mi doresc să fac ceva... învăț de bună voie. Îmi place să acumulez mereu informații pentru că îmi sunt extrem de folositoare.
Mergi acolo unde te simți mai în siguranță pentru că în ziua de azi sunt foarte multe pericole.
Peste tot să știi că sunt proști, repetenți, corigenți, panarame și așa mai departe, deci nu-ți face griji. Eu sunt sătulă de d-ăștia ca ei.
Ia o decizie împreună ca ai tăi și pune în balanță tot ce e bun sau nu.
Mult succes și sper să iei o decizie înțeleaptă!