| Sergiu1996 a întrebat:

Salut,deci intrebarea mea este:cum sa invat mai usor la geografie,istorie,biologie, adica sa tin minte informatia nu pe 2 saptamani, dar sa stiu ca o sa ma ajute in viata sau ca ceea ce invat e util si interesant. Cum sa creez o astfel de relatie?

Răspuns Câştigător
| SLideLO a răspuns:

UITE cu sa inveti FARA TOCEALA (in primul rand iti trebuie ceva pe care sa "mazgalesti" ce iti zicwinking ):
-la geografie pe un caiet prost sau o ciorna deseneaza ceea ce scrie in caiet, construieste... uite eu spre exemplu disting anumite lucruri(muntii vechi/tineri, podisurile inalte/joase, campiile, apele etc) prin culori si scriu cum se numesc..intelegi tu.
-la istorie e cam greu cu anii s.a... tongue
dar eu creez o poveste punand toate iodeile din caiet in ordine si asa retin si anii mai usor pentru. ca nu e mare diferenta intre ei, iar povestea o vei tine minte; daca e vorba de migrari, deplasari poti chiar sa desenezi un drum, o harta...
-la bio am o carte buna cu desenele fiecarui lucru pe care il invat, fac desenele si fara carte apoi notez fiecare parte componenta pe desenul facut de mine (citind din caiet care sunt) si nu mai e nevoie apoi sa citesc deloc, e super! in privinta functiilor e mai greu, trebuie sa incerci sa le intelegi. eu si la astea desenez cum se duce si ce face ce imi da acolo. daca dai si cu culori ca sa le distingi creierul la va retine in memoria vizuala mai usor si e si mai binewinking
***Deci cel mai repede, usor si logic poti retine mai ales prin desen..chiar iti recomand sa incerci sa vezi ce bine e. Spor la invatat!
*Sper ca te-am ajutat. happy Pa!

12 răspunsuri:
| Sergiu1996 explică:

Remarc ca sunt o persoana care mai greu intelege ceva, am nevoie de mult timp, dar in final, izbutesc...

| Classy a răspuns:

Pai,cam greu..pentru ca nici un om nu o sa isi aminteasca, chiar daca vrea si invata, atata informatie! Tu o sa iti aduci aminte doar esentialul.Cand ai o lectie de invatat,eu zic sa faci asa:Citestepe rand ideile, si apoi reciteste cate o fraza, incearca sa o intelegi, si cand iti e clar, atunci treci mai departe.Alta solutie nu cred ca exista...incearca asa! Multa bafta!

| DudilicsSs a răspuns:

Pai, incearca sa asociezi datele cu ceva ce stii deja, asa fac eu la istorie, de exemplu era o data 10.11. m-am gandit ca vine 10, 11, si asa am retinut, si la fel de biologie *In clasa a 7 a* tineam minte osul trapez de la matematica, si asa mai departe. Mult noroc, sper ca te-am ajutat! :*

| LaviniaT a răspuns:

La geografie, in primul rand ia-ti o harta detaliata, asa vei intelege cel mai bine geografia, eu o ador geografia Romaniei.Eu zic cand te pui sa inveti sa fie liniste in camera sau in locul unde inveti si sa fi concentrat la lectii, nu in alta parte, citesti cu rabdare si pana nu tie clar despre ce este vorba, nu treci mai departe. Daca tie de folos vezi ca sunt si medicamente la farmacie pentru a tine minte, lea folosit fratemiu cand a invatat pentru scoala de soferi si la ajutat.

| Iuliaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns:

Buna! parerea mea ar fi asta : -folosește imagini pozitive și pline de viață.
-folosește-ți toate simțurile pentru a ține minte un lucru nu doar văzul. Poți să memorezi sunete, mirosuri..etc
construiește o imagine tridimensionala a unui lucru ca să o faci mai reală și mai ușor de amintit.
-exagerează părțile importante din imaginea pe care ți-o faci.
-folosește umorul. Imaginile comice sunt mult ai ușor de ținut minte.
-folosește rime ciudate și comice.
-folosește simbolurile. Un simbol poate să spună multe lucruri interesante.
Sper ca te-am ajutat! kiss

| Sergiu1996 explică (pentru LaviniaT):

Eu invat geografia umana a lumii, e putin vorba despre Romania...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Repetand suficient. Foloseste weekendul ca sa repeti inca de 2-3 ori tot ce ai invatat in saptamana anterioara, asa informatiile se vor fixa

| Sergiu1996 explică:

Inca,astept un raspuns care sa-mi schimbe viata spre bine, oare o sa fie el?

| costelpopa94 a răspuns:

Incearca sa pui pasiune chiar daca ea initial nu exista. Incearca sa gasesti elemente care te-ar putea interesa, lucruri care au ceva in comun cu tine. Si in timpul sesiuni obisnueste-te sa porti un monolog, nu accepta intotdeauna ceea ce ti se ofera intr-o carte fara sa afli de ce? verifica informatia din mai multe surse si incearca să fii cat mai disciplinat mental. Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E imposibil dacă nu îți pasă.
Memoria e selectivă, o să ții minte doar ce te atrage, asta îți satisface o parte care cere o anumită cunoaștere ce crezi că te ajută.
Singura rezolvare e să înveți și să repeți. Lent, nu zece pagini într-o oră.
Dacă sunt chestii ce se regăsesc în viața de zi cu zi, cum sunt semnele de circulație și folosirea unui autoturism (regulile de circulație), va fi imposibil să uiți.

| alexandra4004 a răspuns (pentru SLideLO):

Multumesc, m-ai ajutat foarte mult si pe mine

| loreee333 a răspuns (pentru LaviniaT):

Cum se numesc pastilele?