| Marian2394 a întrebat:

Salut.Deci sunt clasa a 9 a si am chimie.Nu inteleg nimic.Adica am nevoie sa ma ajutati cu tot.Adica de la inceput cu:-substantele chimice, care sunt simple si compuse si stiu ca la compuse stiu ca erau anorganice si organice si nu stiu care e difereta...si la anorganice ce face fiecare...cum se afla, cum se numesc si cum aflu valenta. Stiu ca va dura foarte mult sa-mi scrieti dar va rog macar ajutati un copil care nu intelegehappy

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"chimie.Nu inteleg nimic... ajutati un copil care nu intelege"

spune-i copilului să reia manualele de a 7 a și a 8 a apoi mai vorbim

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Uite aici un curs general de chimie:
http://l.academicdirect.org/......a_2010.pdf

Eu cred ca este destul de bine facut. Bafta sa ai!

| Catrice a răspuns:

Chimia de a 9a inca are legătură cu ce ai făcut in clasa 7-8, daca nici p-aia n-o stăpânești, aia e.

| WhiteLife a răspuns:

Nu te panica, anul scolar de-abia a inceput. Pune-te frumos si schiteaza ce scrie in manual, primul capitol, transcrie de mana si ordonat ce e acolo. Apoi mai citeste o data, vei vede informatiile prin alti ochi. Pe langa asta, sunt alte manuale pe net, te poti orienta, poti intreba colegii. Substantele organice contin in momecula atomi de carbon si hidrigen intotdeauna, uneori pot contine si azot sau oxigen, dar regula e ca au mereu carbon si hridrogen. La cele anorganice nu vei intalni asa ceva. Acolo sunt metale, gaze, e important sa inveti acizii si bazele (tari/slabi), regula reactivitatii, tabelul periodic etc. Informatiile sunt cu siguranta scrise in manual, oricat ar fi de vechi. Reia-le si vei vedea ca se face lumina. happy

| AnonimaXZ a răspuns:

Buna.
Daca vrei te ajut, sunt tot in clasa a 9 a si iti pot arata ce am facut noi la ora, poate te ajuta si pe tine.

| iseve a răspuns:

Buna! daca vrei imi poti
da materia si ti-o explic (nu stiu exact ce lectii sunt predate, sorry)... sau iti poti lua un memorator si citesti de acolo