Un invingator nu se smiorcaie, ba de una, ba de alta --- el STIE ca, in orice situatie, va invinge!
Asadar, schimba-ti starea de spirit---o atitudine pozitiva este cheia succesului!
Bună!
Te "vaieţi" prea mult şi fără sens
Schimbarea NU s-a produs "in mijlocul acestui an", aşa cum susţi tu!
Această schimbare a fost "oficializată" public prin Ordinul MEN 4925/29.08.2013!
"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2014-2015 :
1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
2. Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = ( ABS + 3 EN ) / 4
unde:
MA = media de admitere.
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa 2 din Ordinul 4925/29.08.13 - vezi linkul :
edu.ro/index.php?module=uploads&func=download&fileId=18352
Deci, ai avut SUFICIENT timp ca să înveţi
Toate cele bune.
Personal,sunt de acord cu 25% media 5-8 și 75% examenul deoarece n-o să mai vină unii de la țară cu medii umflate. Oricum este și normal ca tu să
nu fii de acord din moment ce crezi că
te dezavantajează, dar pentru mine este perfect.
Oricum dacă în 5-8 ai avut media 9, 88(felicitări apropo) ar trebui
să ai mai multă încredere în tine, mai ales că mai ai timp, mai exersează literatura că nu cred că ceva este imposibil dacă te străduiești.A și spune-i mamei tale să nu te mai descurajeze că poți intra.Hai,spor!
Pe tine ce te nemulțumește, de fapt? Media examenelor reprezintă 75% și cea a anilor de gimnaziu doar 25%. Bun, unde e problema, având în vedere că tu ai media peste 9.80, adică o medie mare?
Păi zău, te comporți ca unul venit de la o școală în care s-au dat 8 ani de zile numai de 10 și aceluiași elev îi vine în minte, prin absurd, să se înscrie la un liceu de renume. Și stă și se gândește, săracul, "ce mă fac, ce mă fac, că eu la examen nu știu nimic".
Ai medie atât de mare, cum naiba să zici că nu intri la liceul dorit? Tu pentru ce ai media aia? Bănuiesc că nu faci parte din categoria menționată de mine mai sus.
Evaluarea națională dată de olimpici anul ăsta ai făcut-o? E mai ușoară decât cea din iunie anul trecut. Examenul nostru poate nu va fi mai greu.
Da, am facut subiectele pentru olimpici. Acuma ca am dat examenele, cel putin din punctul meu de vedere, geometria la mate si compunerea cu opinia despre semnificatia mesajului au facut examenele noastre sa para mai grele fata de cele de olimpici. Alea de olimpici au fost ok. Nu, nu ma incadrez in categoria aceea mentionata de tine, ideea e doar ca atunci cand am mai mare nevoie de concentrare sau de atentie sau, ma rog, atunci cand trebuie sa fac bine, chiar atunci cedez, de aceea imi era frica. Ceea ce s-a si intamplat, poate trebuia sa mentionez si treaba asta. De fapt, ceea ce ma nemultumea era starea de nesiguranta, atat. N-am gresit la ce era mai simplu, am scris tot, mult, dar nu stiu cat de bine am scris la compuneri si la unele subpuncte la geometrie.