| Animeforlifee9921 a întrebat:

Salut. E adevarata chestia ca daca asculti in casti o lectie pe care o ai de invatat in timp ce dormi, a doua zi o stii?

12 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Îhî.

| Frank51 a răspuns:

Mai degrabă te încurcă de tot, eu când ma trezesc cu căștile în urechi nu-mi amintesc niciun cuvânt.

| minrest a răspuns:

Discutabil; oricum, relatiile logice se fac in stare de veghe, dovada caracterul ilogic al viselor. Dar. Daca te gandesti la un lucru, cat mai sistematic si documentat, dupa ce incetezi sa te mai gandesti la acel lucru, mintea continua sa lucreze la problema pe care i-ai pus-o. Asa ca, orice problema ai avea de rezolvat, chiar si o lectie, e bine sa te gandesti la ea cat mai sistematic si cat mai repede, cat mai aproape de momentul in care problema ti-a fost pusa, pentru ca mintea sa si inceapa sa lucreze la rezolvare, pana vei avea timp sa reiei efortul.

| Florian80 a răspuns:

Pur mit.ca si acela ca daca adormi cu cartea sub perna iti intra in cap pe a doua zi.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Nu-i adevărat.
La fel cum nu poți mănca in timpul somnului, nu poți nici învața

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu asa functioneaza. Daca era asa usor toti ar fi devenit genii in relativ scurt timp.Intrebarea imi aminteste de episodul cu Dexter si caseta in franceza care s-a blocat la omelette du fromage. laughing)

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mă uitam ieri la un film ai mă adormit pe la jumate cu căștile în urechi. Nicio idee cum s-a terminat când m-am trezit.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu.
Sunt pe YouTube o mulțime de videoclipuri care pretind că te învață ceva în timp ce dormi, dar tot ce fac este să diminueze calitatea somnului. Nu poți învăța în somn.

| ReddY25 a răspuns:

Minciună

| Smmo a răspuns:

Nu. Am incercat, nu numai ca nu am stiut nimic a doua zi, dar m-am trezit si obosita, in plus m-am si trezit de cateva ori primele dati adica nici n-am dormit bine.
Daca vrei sa inveti bine si usor e important sa fii odihnita si sa te concentrezi la ce faci acolo. Sa eviti sa ai distractiile pe langa tine. Apoi, decat sa stai multe ore cu nasul in carte si sa nu ai randament, mai bine citesti un pic, te duci sa iei putin aer sau iei o gustare, schimbi activitatea, apoi citesti iar. Creierul sa fie oxigenat, adica sa nu neglijezi plimbarile saptamanale in parc de exemplu si sa aiba corpul rezerve de glucoza suficiente - cand mai are nevoie iti poti da seama pentru ca ti se face foame sau pofta de dulce cand inveti.

| darrio2007 a răspuns:

Nu.

| CleanHeart a răspuns:

Nu, ca sa reții o lecție trebuie sa îți dezvolți pofta de citit și să ajungi să îți placă să cunoști cat de multe lucruri din lecție, atunci memorezi totul foarte ușor