| SmallBrain a întrebat:

Eu am intrat in a-9a pe stiinte ale naturii,si in generala aveam problema la romana:fraza, functi sintactice si putin la morfologie.In liceu o sa am de aface cu ele? Daca da as vrea un site s-au o metoda sa le invat.Multumesc anticipatbig grin

Răspuns Câştigător
| addda2a a răspuns:

In liceu se face literatura.dar, conteaza si cum scrii din punct de vedere gramatical.La bac o sa iti dea probabil cateva cuvinte si sa spui valoarea morfologica/functia cum e la evaluarea nationala, 2-3 cuvinte.Incearca aici https://cuvinteinprofil.wordpress.com/......antivului/ nu e greu daca stii intrebarile e foarte simplu.Morfologia invat-o din caietele din anii trecuti/portofolii.Bafta:***

3 răspunsuri:
| Valenziana a răspuns:

Don't worry, la liceu nu se mai face deloc gramatica, doar literatura.

| Cheess a răspuns:

La liceu nu se mai face gramatica din generala. O sa ai la bac niste exercitii gen: Dati sinonime/antonime..., Explicati rolul virgulei/cratimei/semnul exclamarii... Chestii care mi se par banale, dar valoreaza nota ta la bac. Succes la liceu! happy

| AFR81 a răspuns:

Nici cu gramatica nu stai prea bine vad. Din fericire la liceu vei face mai mult literatura. Asta nu inseamna, insa, ca profesorii nu te vor taxa la lucrari daca nu stii sa scrii corect.