| celmareinvata a întrebat:

Eu sunt un baiat de aproape 14 ani. Fac parte dintr-o familie de ortodocsi. Dar parintii mei nu sunt cine stie ce credinciosi mai mult mama.Am realizat ca am facut multe pacate.Am injurat foarte mult si alte lucruri. Vreau sa stiu, pot sa ma mai indrept?

9 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Normal,mai ales ca esti baiat si baietii sunt mai bineveniti la biserica decat fetele.Trebuie doar sa te rogi la Dumnezeu si sa-ti impui tu insuti ca vrei sa te schimbi.

| AvalohAlyn a răspuns:

Normal ca poti sa te indrepti.Toti avem pacate,asta nu-i problema,problema e daca te caiesti sau nu,daca te indrepti sau nu,daca arati pasare fata de Dumnezeu,religie etc.
Mai intai du-te si te spovedeste, zici toate pacatele preotului apoi daca iti da Canon preotul il faci(niste rugaciuni sau niste fapte de milostenie, asta ii canonul) iar apoi te impartasesti.Sa iti para rau pentru pacatele facute, sa incerci sa nu le mai faci, sa te duci mai des la Biserica si revii printre oamenii drepti sa zic asa.
Si eu am facut asta mai demult.
Mult succes si Doamne ajuta!

| ioana1704 a răspuns:

Chiar asa incearca si alte culte de pilda catolicii, sunt mai permisivi. Ortodoxii sunt niste habotnici, iar popii niste spagari, nu au decat bani in cap!

| MâţaD a răspuns:

Normal,trebuie sa te spovedesti!

| Veverita a răspuns:

Pai spovedeste-te si impartasestete.si incearca sa fi drept cu toti...nu stiu ce sa te mai sfatuiesc.

| Ruxuletz a răspuns:

Da, tinand post,spovedindu-te si mergand la Biserica. Prin spovedanie Dumnezeu ne iarta pacatele tuturor, indiferent cat sunt de mari, dar conditia este sa nu le mai repetam.

| MamaOmida69 a răspuns:

Nu`i asculta pe cei de alte credinte precum Lex. Astea sunt doar porcarii cu care incearca ei "pocaitii" sa ne atraga in plasa. Credinta cea adevarata este Ortodoxia iar cei catolici sunt si ei pe aproape. In niciun caz altele!

| danaG a răspuns:

Da Ana,baietii sunt mai bine primiti decat fetele! de unde naiba ai scos-o si pe asta? Aloooo,gradinita! u crezi ca daca ai injurat o sa ajungi in iad si ca trebuie sa faci ce iti scriu nestiutorii pe aici? sa te spovedesti,sa ti post,sa te rogi,sa te impartasesti? Esti destul de mic, sa stii, ca pana la 80 de ani o sa faci altele mai rele si injuratul o sa ti se para o prostie! u incearca sa ai un comportament cat mai corect si civilizat fata de ceilalti, si nu te mai gandi la orele de religie, pentru ca daca astea v-ar fi fost predate la 20 de ani le-ati fi ras in fata profesorilor,pentru legendele pe care vi le povestesc acum,cand sunteti mici si creduliwinkingIn primul rand, mai documenteaza-te in privinta existentei lui D-zeu asa cum il percepe majoritatea si s-ar putea sa ai surprize! Tu fa-ti griji pentru comportamentul tau in general, si nu pentru ce crede D-zeu despre asta!

| Loyd06 a răspuns:

Ai mers vreodata la vreo alta biserica? Adica acolo unde stai tu nu exista si vreo biserica de "pocaiti " (asa ii ziceti voi)? Mergi acolo! Nu te va obliga nimeni sa faci ceva impotriva vointei tale sau ce prostii va mai baga in cap proful de religie. Nu trebuie sa te duci mereu... doar mergi o data si pune-i intrebarea care ne-ai pus-o noua aici! Si ai sa te lamuresti. Caci la Domnul toti au scapare!