| Alina1223345 a întrebat:

Salut, fraților. Am o întrebare pentru cei ce cunosc bine limba engleza
de curand am început un curs in lb engleza si profu a zis ca A se pronunță E. Este adevărat că A se pronunță e când este articol? Și An îl pronunță En nu Ăn. De exemplu: A boy, il pronunta E boy. Ce părere aveți?

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Un sfat e ca nu vei invata decat ascultandu-i pe altii cum vorbesc, iar din ce spui studiezi engleza britanica. Pentru mine nu prea are sens acel,, En''. Cauta videoclipuri pe Youtube sau urmareste stiri, vei prinde mult mai bine decat stai cu foaia de litere in fata.

| Alina1223345 explică (pentru dullcat):

Prof. vb rom-engleza, deci aud si engleza, dar eu voiam sa aflu daca e corect ca sa nu invat gresit. De exemplu, pl de la cuvântul femei se pronunta "uâimin", este bine?

| dullcat a răspuns (pentru Alina1223345):

E doar uimin. Orice cuvant in engleza il poti cauta pe google si ai optiunea de pronuntie, trebuie sa dai pe butonul cu simbolul de volum/sunet.Sau poti folosi acest site, ai pronuntia pentru orice cuvant cauti, atat in engleza britanica cat si cea americana https://www.thefreedictionary.com/. Eu l-am folosit multi ani si m-a ajutat cu engleza la liceu, mai ales daca doresti sa ajungi la in nivel avansat.Iti poti face cont si accepta provocarile pentru a castiga puncte. Sau iti poti instala aplicatii pe telefon.E pacat sa nu ne folosim de tehnologie cand o avem la indemana.

| AdioTPU a răspuns:

Din cate știam eu A se pronunță Ei.

| Alina1223345 explică (pentru AdioTPU):

Posibil sa fi pronunțat ei si nu e, nu am auzit prea clar