Majoritatea dispozitivelor electronice se folosesc de sisteme numerice ca sa functioneze(din inputurile binare le transforma in zecimal atunci cand vrea sa afiseze unui utilizator un rezultat) pana si televizoarele cu tuburi catodice de pe vremuri la care ii vei invata schema cel mai probabil(cum functioneaza impulsul de electroni care se propulseaza intr-o grila ca sa se disperseze si apoi sa loveasca puncte de rgb de pe ecran bla bla) foloseste sisteme numerice in schema sa.
Deci vei invata mult scheme ca sa stii cum naiba functioneaza orice fckin fel de aparat/dispozitiv din jurul tau. Bineinteles un curs pe saptamana timp de 3 luni nu iti va arata mare lucru, poate 20-30 scheme in total care trebuie sa stii foarte bine sa explici cum functioneaza la examen.
Deci sa inteleg ca transformari din diferite baze de numeratie combinat cu elemente de logica electronica? Pare interesant si greu
P.S. sunt la automatica
In principal se pune accent pe elemente de logica electronica da(iar explicatii de baze de numeratie probabil pe la inceputul cursului o sa faci). Eu am terminat Calculatoare, deci la tine probabil o sa fie usor diferit, dar fa-ti un prieten cu un an mai mare ca tine tot de la automatica si cerei fisiere/cursuri si o sa ai viata mai usoara.
Pai noi deja am invatat transformari in diferite baze de enumeratie pana acum(binar, octal, hexadecimal) la arhitectura calculatorului asa ca nu cred ca mai facem asta odata.
Aia e lectie care o poti invata pe unul de 10 ani. Ce te invata aici e cum alcatuiesti o schema(din circuite electrice) care sa faca acele lucruri.
Apoi in alte scheme mai complexe, de exemplu un masurator electric(cu afisaj), iti arata pe schema cum se introduce un astfel de sistem, limitarile lui...etc. multe informatii care o sa te oboseasca si pe care probabil nu o sa le aplici vreodata.